Odrasli in akne

Čeprav akne zvečine ostajajo nadloga mladostnikov, se približno 20% vseh primerov aken pojavlja pri odraslih ljudeh. Po navadi se lahko pri ženskah, ki se jim je v starosti desetih let uspelo izogniti mozoljem, z leti razvije trdovratna oblika aken.

image

Predmenstrualne in pomenstrualne akne so ponavadi blažje, kot izbruhi povezani s kozmetiko.
Pri moških, ki imajo zmerno do hudo obliko aken, se svetuje pri vsakem britju uporaba sveže britvice, da zmanjšajo tveganje okužbe in opuščanje vodic po britju, ki vsebujejo alkohol. Poleg tega je starajoča se koža slabše obrambno sposobna, tanjša, manj elastična, nagnjena k tvorbi gub, izsuševanju, srbenju ipd.


Nekaterim odraslim se po cistah ali globokih ogrcih, ki so jih spraskali ali pa so se jim zagnojili, poznajo brazgotine ali imajo tam luknjičavo kožo. Dva razmeroma agresivna kirurška postopka lahko popravita videz kože: dermoabrazija – kjer dermatolog praska zmrznjeno kožo in kemično lupljenje – piling. Zato je najbolje, da nikoli ne stiskate in ne praskate aken!

image

Izdelek Cerin Impurity & Wrinkle vsebuje kolagen in laktoferin z ekstraktom njivske preslice in borove skorje. Izguba kolagena s staranjem povzroča, da imamo vedno več gub, ki postajajo globoke in izrazite, zato ga je smiselno uživati in izboljšati strukturo kože. Laktoferin pa je beljakovinski kompleks, ki omejuje rast bakterij in spodbuja očiščenje por v katerih so odmrle kožne celice. Svetuje se uporaba izdelkov ene linije, saj so takrat rezultati najboljši.

Bodite potrpežljivi, saj mnoge vrste zdravljenja aken potrebujejo kar leto dni ali celo več let, preden se pokažejo zadovoljivi učinki.

Izbrani izdelki za vas