Odstranimo odvečno vodo iz telesa

Zadrževanje vode v telesu je pogosta težava, ki vpliva na telesno težo in povzroča nastanek nevšečnih simptomov, kot so: zatekle roke in noge, zabuhel obraz in zadebeljeni gležnji. Omenjene simptome lahko povzroči: slaba prekrvavljenost, težave z delovanjem limfe, ledvične težave, neoptimalno delovanje mehurja in jeter, neaktiven način življenja, prevelik vnos slane hrane ter premajhen vnos tekočine. Vzrok velja iskati tudi v pomanjkanju posameznih hranil, kot so vitamini in minerali. 

image

Pomembno je razumeti, da pri zadrževanju odpadne oz. odvečne vode ne gre zgolj za estetsko težavo, ampak, da lahko takšno stanje privede do resnejših zdravstvenih težav.

Zadrževanje vode je lahko nevarno

V tekočini, ki se zadržuje v našem telesu se gomilijo odpadne snovi, ki so lahko za naše telo tudi strupene. Zaradi tega jih je pomembno, kar se da hitro tudi eliminirati. 

Na srečo obstaja kar nekaj korakov, s katerimi lahko zmanjšamo količino zadržane vode v telesu in s tem izboljšamo kakovost svojega življenja.

Domači test

Niste prepričani, ali se v vašem telesu zadržuje odpadna voda? Najlažje boste to ugotovili s preprostim domačim testom. S prstom pritisnite na tam, kjer se vam zdi koža najbolj mehka. Če se voda v vašem telesu zadržuje, bo odtis prsta viden na površini kože še nekaj sekund. V vsakem primeru se vam najverjetneje voda zadržuje v telesu, če čutite zatečene noge, roke in zjutraj zabuhel obraz.

Recept za odstranitev odvečne vode iz telesa

Smoothie Dreiner

Sestavine:

  • 2/3 zelene
  • 1/2 janeža
  • 2 koščka ananasa
  • 1 žlica janeževih semenk
  • Nekaj listov mete
  • Sok polovice limone

Janež in janeževe semenke vrzite v mikser in mešajte nekaj sekund, nato dodajte ostale sestavine, dokler ne dobite gladke tekočine.

Kaj lahko naredite sami?

Zmanjšajte vnos slane hrane.

Povečajte količino vode.

Povečajte dnevni vnos vlaknin.

Izogibajte se kofeinu.

Migajte. To velja predvsem za tiste, ki so vsakodnevno v sedečem položaju.

Shujšajte. Morda se sliši kruto, toda z zdravo prehrano in rednim gibanjem se ne boste znebili zgolj odvečne vode iz telesa, ampak se boste tudi počutili odlično. Telo vam bo hvaležno!

Svojemu telesu ponudite dodatno pomoč

Poslovite se od odvečne vode, toksinov in napihnjenosti s pomočjo napitka WaterOut EXTREME in spodbudite svoje hujšanje. Vsebuje unikatno kombinacijo aktivnih sestavin, ki so zelo pomembne pri čiščenju telesa in uravnavanju telesne teže.

Združuje kopico vrhunski aktivnih sestavin:

  • patentirani ekstrakt smokvove opuncije - CactiNeaTM, ki prispeva k uravnavanju telesne teže,
  • koren tetivike, ki deluje kot diuretik in razstruplja telo,
  • artičoka, ki spodbudi hujšanje in ima razstrupljevalne učinke na jetra,
  • hibiskus in javanski čaj, ki podpirajta naravne mehanizme čiščenja telesa in izboljšata odvajanje odvečne vode,
  • rdeče grozdje, ki nudi odlično podporo pri oblikovanju telesa in zmanjševanju celulita,
  • peteršilj in lubenica, ki sta bogata z anti oksidanti in še povečata učinkovitost izdelka.