Okusi in vonji za večjo privlačnost

Želite postati neustavljivo privlačni, magnet za ženske in trn v peti ostalim zapeljivcem? Morda se vaša rešitev skriva v določeni hrani in zdravem življenjskem stilu ...

image

Foto: 123rf.com

Raziskovalci centra za raziskavo kemičnih senzorjev Monell Chemical Sense Centre so odkrili, da ženske vohajo skoraj 1000-krat bolje kot moški. A ne skrbite! To je zelo dobra novica za vas. Zakaj?

Ženske ne vohajo le hrane, cvetja in kozmetike, ampak tudi vas – moške. Vsak moški oddaja poseben vonj, feromone, na osnovi katerih ženska dejansko lahko nezavedno ocenjuje, ali ste primeren partner. Ženski center za vonj in čustva se namreč nahajata v istem nevronskem vozliču v možganih in sta tako zelo povezana.

Izogibajte se slabim razvadam

Bolj zdravi boste, več feromonov boste izločali. Tako lahko na svojo privlačnost vplivate z redno vadbo in z izogibanjem določenih slabih razvad. Za večjo privlačnost se izogibajte:

  • Živilom, ki zaradi visoke vsebnosti trans maščob, saj vplivajo na vnetne procese v telesu, hkrati pa uničujejo vaše ožilje. Uprite se ocvrti hrani, hitri hrani in sladkim prigrizkom, kot je ocvrt krompirček.
  • Kajenju, ki povzroča primanjkljaj vitamina C v telesu. Tako škodite kolagenu v telesu, kar spodbuja staranje telesa.
  • Alkoholu, ki drastično upočasnjuje metabolizem, kar prispeva k povečanju telesne teže in kopičenju maščobnih oblog.

Določena hrana bo vplivala na vaš libido

Živila, ki vplivajo na vzdig spolne sle in moč erekcije, so znana kot afrodiziaki. 

  • Ostrige naj bi vsebovale predvsem veliko cinka, ki skrbi za zdrav reproduktivni sistem in zvišuje testosteron ter libido, 
  • mandlji in šparglji vsebujejo veliko vitamina », ki vpliva na spolne hormone, 
  • čokolada pa vsebuje antioksidante, ki vplivajo na večjo spolno moč. 
  • Pekoča hrana, kot so feferoni spodbujajo endorfine, ki spodbujajo spolno vzburjenost.

Kateri vonji jo naredijo voljno

A to še ni vse! Na naklonjenost žensk lahko vplivamo tudi z določenimi vonji in dišavami, ki jih je večinoma vohala, ko so bile otrok – ko jim je bilo prijetno, zabavno in so se počutile varno. Ene izmed najbolj popularnih vonjav so tako: sivka, vonj otroškega pudra, cimet in podobno. 

Na spolno moč naj bi najbolj vplivala mešanica vonjav bučne pite (ameriške popularne sladice) in sivkinega olja.