Osvežite pomladno rutino za nego kože s temi nasveti

Spomladi se nas veliko odloči za 'spomladansko čiščenje'. Gre za menjavo starega za novo, ko obiščemo frizerski salon in se odločimo za krajšo pričesko, do potankosti uredimo stanovanje in pospravimo debele puloverje, da bi naredili prostor za svoje najljubše poletne obleke. Sredi vseh teh sprememb pa se moramo vprašati: Kaj pa naše lepotne rutine?

image

Če je vaša koža čez zimo trpela in kaže kakšnega od teh znakov – suhost, luščenje, neprožna koža in celo obarvanost – je nedvomno potrebna počitka in odmora, zato priporočamo spomladansko čiščenje nege kože, s temi osnovnimi nasveti.

Začnite s pilingom

Eden prvih korakov za nego kože, ki ga priporočamo pri dviganju temperatur, je piling rutina. S tako rutino boste deležni koristi glajenja teksture svoje kože, očistili boste pore in odstranili odmrle kožne celice.

Ko govorimo o takih koristih, vas bo zamikalo, da bi piling postal del vaše vsakodnevne rutine za nego kože, vendar pa je pomembno, da koži dovolite, da si opomore. Namesto dnevne uporabe priporočamo, da piling uporabljate 2 do 3x tedensko – tiste z občutljivo kožo pa le 1-krat.

Redno menjajte lufo (gobo)

Gobe lufa so v kopalnicah in prhah postale takšna stalnica, da večina ljudi o njih ne razmišlja, čeprav jih dnevno uporabljajo za umivanje telesa in piling. Zato se ni težko malce prestrašiti, ko izvemo, da so lufe lahko pravo gojišče bakterij, če jih ne menjamo dovolj pogosto.

Imate dve možnosti: zamenjajte svojo lufo za novo, ali pa se je popolnoma znebite. Lufo lahko zamenjate za nežni gel za čiščenje telesa z glikolno in/ali mlečno kislino, saj uporaba gela ali kreme z glikolom za kožo pomeni nekakšen podaljšan piling.

Naj bo suho krtačenje kože del vaše rutine

Mogoče gre za navado za nego kože, na katero prisegajo zvezdnice, vendar ne mislite, da je suho krtačenje kože le trend. Priporočajo ga tudi dermatologi!

Če jo uporabljamo pravilno in na pravem tipu kože, s tem odstranjujemo odmrle kožne celice. Za najboljše rezultate se priporoča krtačenje v smeri proti srcu, ki poleg odstranjevanja odmrlih kožnih celic omogoča tudi boljšo limfno drenažo in izboljša pretok krvi.

Če imate občutljivo kožo, morate uporabiti za to primerno krtačo.

Zamenjajte mastne kreme za lahke formule

Ob prehodu iz hladnejšega dela leta v bolj tople mesece bi morali zamenjati mastne kreme za lahke formule, saj koža postaja bolj oljnata in manj dehidrirana. Priporoča se celo, da preverite sestavine svojega čistilnega tonika, in uporabljate izdelek, ki ne vsebuje dodatnih olj.

Kremo za sončenje uporabljajte celo leto

Tudi v hladnejših mesecih, ko vas še rado malo zebe, je priporočljivo uporabljati kremo za sončenje, saj sonce škodljive UV žarke oddaja celo leto.

Ni priporočljivo uporabiti kar vsake kreme, ki vam pride pod roke. Pred nakupom je priporočljivo, da preverite, kakšne kreme so primerne za vaš tip kože.

Kreme za sončenje se delijo v dve kategoriji: kemične, kar pomeni da se sestavine vpijejo v kožo, in vas ščitijo pred UV žarki; in fizične, ki UV žarke odbijajo. Če je vaša koža nagnjena k občutljivosti, se priporočajo fizične kreme, ki zmanjšajo možnosti draženja.

Da bi nanašanje kreme za sončenje postalo navada, se priporoča, da najdete kremo, ki vam je všeč, nato pa stekleničko pustite na kuhinjskem pultu, kjer se boste vsako jutro spomnili nanjo in jo uporabili. Ni pa dovolj, da jo le enkrat nanesete – nanašati jo je treba večkrat, na vsakih nekaj ur.

image

Osvežite svoj lepotni arzenal

Četudi boste popolnoma prevetrili izdelke, ki jih uporabljate za nego kože, to ne bo dovolj. Čiščenje izdelkov za nego kože bi moralo biti redna in pogosta praksa, ne le nekaj, kar počnemo na vsakih nekaj mesecev.

Če vam čiščenje izdelkov predstavlja izziv, pomislite na to, koliko denarja ste zapravili za izdelke za čiščenje kože, samo zato, da z njimi nazaj nanjo nanašate umazanijo, če izdelki niso čisti.

Ne le to, pomislite tudi na bakterije, ki se redijo na izdelkih za nego kože, na primer gobicah za nanašanje ličil – bakterije lahko povzročajo obarvanost, in lahko vodijo tudi v kaj hujšega.

Če se sprašujete, kako pogosto bi morali izdelke čistiti – priporočamo, da se gobice čistijo tedensko. Čopiče za nanašanje ličil menjajte vsakih nekaj mesecev.

Izdelki za nego kože, primerni za toplejše mesece

Poleg tistih stvari, ki jih boste odpravili, obstajajo tudi izdelki, pri katerih morate razmisliti o takojšnji vključitvi v svojo dnevno rutino. Priporoča se, da vsako jutro koži dodate kombinacijo vitamina C in E. Študije so namreč pokazale, da skupaj ustvarjata sinergistični učinek, s čimer sta oba še močnejša.

UNDO Collagen Drink vsebuje vse bistvene sestavine, kot so kolagen, vitamin C, hialuronska kislina in borovničev ekstrakt. Edinstvena kombinacija sestavin zagotavlja, da bo vaša koža bolj hidrirana, povrne ji čvrstost in elastičnost, imela bo zdrav sijaj, lasje in nohti pa bodo močnejši.

Prilagajajte se, ne uvajajte ogromnih sprememb

Pomlad je prehodni čas tudi za nego kože. Nikoli se ne priporoča popolne rutinske prenove kože, saj to lahko na koži povzroči celo velik šok. Najbolje je, da začnete z majhnimi spremembami v vaši rutini.

Dober začetek bi lahko bilo samo to, da nekaj dni izpustite ličenje, da bo koža zadihala.

Z upoštevanjem zgornjih nasvetov vam bo koža hvaležna, zlasti ker je poletje že tik pred vrati. Poskrbite z svojo kožo kar najbolje!

Izbrani izdelki za vas

LASJE IN KOŽA
-50%
Akcijska cena 26,99 € Redna cena 53,98 €
Ogled izdelka