Papajina maska za svežo kožo

Papaja ni le okusen sadež, ki je nabit z antioksidanti in encimi, ki pospešujejo presnovo beljakovin. Oranžna bombica vitamina A in C nam lahko pomaga tudi kot lepotni pripomoček. Spoznajte recept za domačo papajino masko za obraz.

image

Vročina, veter in močno sonce lahko v poletnih mesecih močno izčrpajo našo kožo. Zato je brez življenja in izsušena, s tem pa tudi bolj dovzetna do nastajanja in poglabljanja gub.

Če ne želimo kupovati umetnih in dragih kozmetičnih pripravkov za nego kože na obrazu, si lahko osvežilno masko za obraz pripravimo kar doma.

Papajina osvežilna maska za obraz:

  • vlaži kožo,
  • skriva nepravilnosti na koži,
  • tonira kožo na obrazu in
  • odpravlja mrtve kožne celice.

Sestavine:

½ zrele papaje

1 jajčni beljak

1 žlico presnega medu

Priprava:

Papajo dobro operemo, olupimo in izdolbemo semena. S keramičnim nožem j narežemo na majhne kosce, jih stresemo v možnar ali multipraktik  in jim dodamo med ter beljak.

Tlačite oz. mešajte dokler ne dobite gladke zmesi.

Uporaba:

Skrbno očistite svoj obraz, nato pa masko natančno nanesite na obraz in pustite učinkovati 20 minut. Nato obraz umijte s toplo vodo in popivnajte s suho brisačo.

Nato na obraz nanesite lahko vlažilno kremo in uživajte v prerojenosti.

Nasvet:

Vas zvečer čaka vroč zmenek in želite preprečiti zabuhlost in utrujenost obraza? Sestavinam maske dodajte ½ BIO olupljene kumare. Ta bo vaš obraz še dodatno navlažila in odpravila zabuhlost.

Izbrani izdelki za vas