Domača paradižnikova juha

Domača paradižnikova juha

26. jul. 2016

Poletje je v znamenju živo rdeče barve in slastnih paradižnikov. Izkoristite jih za pripravo domače juhe!

Sestavine:

  • 7 domačih paradižnikov

  • 500 ml vode

  • 2 žlici repičnega olja

  • 2 žlici bio kokosovega sladkorja Vegalife

  • 3-4 stroke česna

  • lovorov list

  • ščepec soli, timijana, rožmarina in bazilike

  • peteršilj

  • konopljina luščena semena

Priprava:
Kozico segrejemo, dodamo repično olje in kokosov sladkor ter pustimo, da ta karamelizira. Hitro dodamo razpolovljen paradižnik, ga začinimo, dodamo česen in po nekaj minutah prelijemo z vodo. Pustimo, da se sestavine zmehčajo in kuhamo še 10-15 minut. Odstavimo in zmešamo s paličnim mešalnikom. Okrasimo z balzamičnim kisom, s svežim peteršiljem in po okusu s semeni jedilne konoplje.