Ko mi je prijateljica povedala za svoj nenavaden jutranji ritual, sem mislila, da je nora. Čez nekaj tednov sem izgubila 10 kilogramov, premagala utrujenost in si povrnila življenje - pri 45 letih



image

Verjetno se je že skoraj vsakemu izmed nas zgodilo kaj podobnega:

Bil je ponedeljek zjutraj, zvlekla sem se iz postelje in bila bolj izčrpana kot kdaj koli prej.

V kopalnici sem se pogledala v ogledalo in ni mi bilo všeč, kar sem videla ... 45-letno žensko s prekomerno telesno težo, ki so jo zaznamovala leta in utrujenost, z lomljivimi lasmi in maščobo na trebuhu, pasu in stegnih.

„Kaj sem naredila, da zdaj izgledam tako!“ sem si mislila.

Ne samo, da sem imela vidno prekomerno telesno težo, bila sem tudi izčrpana, in to brez razloga. V zgodnjih štiridesetih letih sem se počutila, kot da me zapušča celotno telo.

Vse moje težave - prekomerna telesna teža, utrujenost, možganska megla, težave s sproščanjem - so se pojavile naenkrat, kot da so se vse zarotile proti meni. Tisto jutro sem se počutila tako čustveno in telesno zmedeno, da sem si želela, da bi se lahko vrnila v svoja dvajseta leta, ko je bilo vse preprosto.

image

Pozdravljeni, moje ime je Petra Kohler, stara sem 45 let in v tem članku bi rada pojasnila, kako sem zaradi tega bolečega spoznanja v nekaj tednih izgubila več kot 10* kg, in to brez drastične diete ali intenzivne vadbe. 

Dolga leta sem se trudila z nesmiselnimi dietami, da bi zmanjšala svojo težo in izboljšala svoje zdravje. Potem pa sem prišla do nenavadnega odkritja, ki me je spremenilo v popolnoma drugačno žensko. 

Ugotovila sem, da so bile skoraj vse moje težave - možganska megla, pridobivanje telesne teže, nenehna utrujenost - povezane s hormonskih neravnovesjem. Morda boste tako kot jaz presenečeni, da je hormonsko neravnovesje v 21. stoletju zelo pogosta težava in da ni tako nedolžno.

Na srečo sem odkrila preprosto rešitev, ki jo lahko vsakdo vključi v svoj vsakdanjik, da ponovno vzpostavi hormonsko ravnovesje. Ko sem prvič slišala za ta nasvet, sem bila zelo skeptična, saj sem poskusila že veliko stvari, a brez večjega uspeha.

Ko pa sem to za nekaj tednov vključila v svoj vsakdanjik, sem opazila dejansko povečanje energije in lažje sem shujšala. Zaradi te navade sem izgubila več kot 10* kg trdovratne maščobe in s ponosom lahko rečem, da sem zdaj bolj živahna, močnejša in bolj osredotočena, kot sem bila v zadnjih desetletjih.

Če je tako dobro deloval pri meni, verjamem, da lahko pomaga tudi drugim ženskam, ki niso zadovoljne s svojim videzom, so izčrpane in nemotivirane. Navada, ki jo bom delila z vami, morda ni za vas, vendar mi verjemite, da jo je vredno preučiti.

Dan, ko sem spoznala, da MORAM svoje življenje vrniti na pravo pot

image

Opisala bi se kot normalno žensko. Imam dobro službo, odličnega moža in dve hčerki, ki ju imam najraje na svetu. Imam vse, kar potrebujem, da sem lahko srečna.

Vendar občasno slišim notranji glas, ki mi govori, da sem predebela, prepočasna in premalo zdrava. Ta glas mi ni všeč, a hkrati vem, da govori resnico.

Vse do svojih tridesetih let sem bila v odlični formi: raven trebuh, odlična koža, izžarevala sem energijo - ne da bi se mi bilo treba kaj dosti truditi.

Po rojstvu druge hčerke Emilije pa se je nekaj spremenilo. Kar naenkrat so se mi po telesu začele nabirati maščobne obloge in nisem jih mogla odpraviti, ne glede na to, kaj sem poskušala.

Moja energija se je razblinila. Od trenutka, ko sem se zbudila, do trenutka, ko sem šla spat, sem se počutila utrujeno. Edina stvar, ki me je držala budno, so bile neštete skodelice kave, ki sem jih vsak dan zlivala vase.

Počutila sem se ujeto v začaranem krogu pridobivanja telesne teže, težav s spanjem in izčrpanosti: zaradi prekomerne telesne teže in pomanjkanja energije sem bila nesrečna, zato sem jedla še več hrane, ki je ne bi smela, zaradi česar sem bila še debelejša in še bolj naveličana vsega skupaj.

Nekaj dni mi je uspelo, da sem ostala pozitivna, saj sem gledala na svetlo plat življenja; na svojo strast do narave in vrtnarjenja ter na svojo čudovito družino.

Toda ko sem se v ponedeljek zjutraj zbudila in odšla v službo, sem v ogledalu videla le to: izčrpano žensko z 10 kilogrami odvečne maščobe in popolnim pomanjkanjem volje.

Tistega dne sem se odločila, da imam dovolj. Morala sem nekaj storiti, da bi spremenila svoje življenje.

Zakaj je večina metod za hujšanje neuporabna: Grenka resnica, ki jo skrivajo blagovne znamke prehrane

image

Če želite shujšati, tako kot jaz, veste, da je na spletu na voljo na stotine tako imenovanih "čudežnih rešitev".

Obljubljajo, da boste v dveh tednih izgubili 20 kilogramov, medtem ko boste vsak dan jedli okusne obroke, ne da bi hodili v telovadnico.

Ni treba posebej poudarjati, da večina teh "rešitev" ne deluje, jaz pa sem prva žrtev teh očitnih laži. V svojih poskusih izgubljanja maščobe in izboljšanja zdravja sem preizkusila na desetine priljubljenih rešitev.

Preizkusila sem keto, vegansko, nizkokalorično, Dukanovo in Atkinsovo dieto ter številne druge. Začela sem teči trikrat na teden in izpuščati obroke s prekinitvenim postom, da bi s pomočjo aplikacije za sledenje zmanjšala vnos kalorij.

Vendar je bila zgodba vsakič enaka: v 2-3 tednih sem izgubila nekaj kilogramov, nato pa sem v naslednjih tednih spet pridobila težo. Znani jojo učinek, o katerem vsi govorijo in ki ste ga verjetno izkusili tudi vi.

Velika težava teh diet in rešitev za hujšanje je, da niso narejene tako, da bi jih bilo mogoče vzdrževati dlje časa. Čez nekaj časa se vaše telo naveliča drastičnega omejevanja hrane in vas kaznuje z močnimi nagoni.

V mojem primeru se je po nekaj tednih stroge diete pojavila neustavljiva želja po hrani. Še huje: bilo mi je slabo in imela sem glavobole, počutila sem se šibko in, iskreno povedano, sploh se nisem počutila bolj srečno, prav nasprotno.

Torej da, kratkoročno je mogoče shujšati z dietami ali izdelki, ki ponujajo hitre rezultate. Žal je večina teh izdelkov le kratkoročna rešitev in morda nimajo najboljšega učinka na naše splošno zdravje ali raven energije.

Kakšen smisel ima izgubiti 15 kilogramov, če ste šibki in nesrečni? To nima nobenega smisla.

Nekega dne, ko sem svoje frustracije delila s prijateljico, ki sem jo spoznala na jogi, sem izvedela nekaj zelo nenavadnega.

Nekaj, kar se je izkazalo za trik za izboljšanje mojega zdravja in kar bi lahko zelo dobro izboljšalo tudi vaše. Če se vam bo to, kar vam bom povedala, zdelo čudno, verjemite, da je to povsem normalno.

Odkrila sem, da so bile skoraj vse moje zdravstvene težave povezane z estrogensko dominanco

image

Prijateljica z joge mi je razložila, da je bila še pred kratkim tudi ona nenehno utrujena in izčrpana ter da se je počutila predebela. Vprašala sem jo: „Kako si se rešila iz tega začaranega kroga?“

Odgovorila je: „Kako sem se rešila iz tega kroga?

Potem ko sem poskušala sama raziskati, so se mi v glavi začele vrteti informacije, zato sem se odločila, da obiščem strokovnjakinjo za prehrano.

Podrobno sva se pogovorili o mojih simptomih - povečani telesni teži, napihnjenosti, težavah s spanjem in utrujenosti - in razložila mi je, da imam tako imenovano estrogensko dominanco.“

Ko je to rekla, sem dvignila obrvi.

„Vem, da je čudno, ampak ko razumeš, kako delujejo hormoni, razumeš, zakaj se vse te težave pojavijo hkrati. Razložila mi je, da hormoni v telesu delujejo kot glasniki, ki našim celicam sporočajo, kaj naj naredijo. Zato si lahko predstavljaš - če so hormoni v neravnovesju, stvari ne delujejo, kot bi morale.“

Nikoli prej nisem slišala za "estrogensko dominanco". Zavedam se, da bi lahko storila več za bolj zdravo življenje, a vseeno ... nisem razumela, kako lahko tako majhna stvar, kot so hormoni, tako pomembno vpliva na naše zdravje. Prijateljica me je potolažila, češ da estrogenska dominanca ni edina hormonska motnja in da jih veliko povzročajo zunanji dejavniki, kot so onesnaženje, kemikalije, mikroplastika itd.

Ker pa sem želela izvedeti več, sem jo vprašala, kako je to rešila.

„Natanko to je vprašanje, ki sem ga zastavila svoji strokovnjakinji za prehrano. Povedala mi je, da je ključ do uravnotežene ravni estrogena v tem, da se znebimo odvečnega estrogena, za to pa moramo podpreti jetra in črevesje, dva glavna organa, ki skrbita za razstrupljanje.“

Učinkovit način za to so sestavine, kot so klorela, rožmarin, melisa in rjava morska alga, ki krepijo razstrupljanje jeter in črevesja ter podpirajo zmanjšanje količine estrogena.

Pojasnila mi je, kako ji je uspelo uravnotežiti raven estrogena z rastlinsko formulo, ki jo je priporočil njen dietetik

image

„Hočeš reči, da lahko svoje težave rešim z jemanjem teh sestavin?“ sem vprašala skeptično.

„No, ni tako preprosto ...“ je rekla.

„Čaj iz melise ali nekaj rožmarina na nedeljski pečenki preprosto ne bosta pomagala. Moj dietetik mi je priporočil fantastičen izdelek, imenovan EstroLux. Formula je posebej zasnovana tako, da blokira, deaktivira in izloča odvečni estrogen. Poleg tega ohranja pozitivno razpoloženje in izboljša zbranost, pomaga pri hujšanju ter spodbuja sprostitev in boljši spanec.

Uporabljam ga že tri mesece in še nikoli nisem tako hitro kurila maščobe ali se počutila tako dobro. Imam več energije in moja osredotočenost se je izboljšala. Skratka, počutim se, kot da imam bolj zdravo in fit telo. In kot lahko vidiš, ima precejšen vpliv tudi na moje razpoloženje!“

Ko mi je to povedala, me je zanimalo več. Vem, da se je moja prijateljica, preden je prišla v vrhunsko formo, veliko trudila, in če je to delovalo pri njej, bi morda lahko tudi pri meni.

Ogledala sem si spletno stran podjetja Sensilab, ki proizvaja formulo EstroLux, in videla, da imajo odlične ocene in nekaj milijonov zadovoljnih strank.

Zagotovo se preizkušanja tovrstnega izdelka nisem lotila prvič, vendar sem se iz radovednosti odločila, da mu vseeno dam priložnost. Ker je bilo za izdelek zagotovljeno 100% jamstvo na zadovoljstvo, sem si mislila: če ne bo deloval, bom v najslabšem primeru dobila denar nazaj. 

Prijateljica mi je povedala, da je za najboljše rezultate priporočljivo jemati EstroLux tri mesece. Izbrala sem možnost naročnine, ki ponuja redno dostavo EstroLuxa z dodatnim popustom. Izdelek sem prejela le nekaj dni po naročilu.

Začela sem jemati po eno kapsulo dvakrat na dan in moram reči, da so bili rezultati presenetljivi in to v dobrem smislu.

Z gotovostjo lahko trdim, da sem po zaslugi te formule ponovno našla svoje življenje

image

Kakšno je torej moje mnenje o tem izdelku? 

Če sem iskrena: v prvih dneh se ni zgodilo nič posebnega. Nisem opazila nobenih posebnih učinkov. Po enem tednu pa sem začela opažati resnične razlike.

Najprej sem opazila, da sem bila veliko bolj sproščena in pozitivno razpoložena kot prej. Tudi brez kave nisem bila tako utrujena kot običajno, kar lahko pripišem boljšemu spancu, povečala pa se je tudi moja zbranost pri delu.

Ker sem se na splošno počutila bolje, sem veliko lažje začela skrbeti zase in skoraj vsak dan jedla zdrave in uravnotežene obroke.

Po nekaj mesecih sem zaradi bolj zdravega načina življenja in nove motivacije izgubila veliko kilogramov, ne da bi se tega sploh zavedala. Opazila sem celo, da moja koža izgleda bolje.

Skratka, objektivno lahko rečem, da mi je ta naravni izdelek zelo pomagal, saj se, odkar ga uporabljam vsako jutro, počutim, kot da sem dobila nazaj svoje življenje.

Ne razumite me narobe: to ni čudežna formula, saj traja nekaj časa, da začne delovati. Toda če se spopadate s telesno težo, imate težave s sproščanjem in osredotočanjem, vam priporočam, da poskusite to formulo.

Morda se sliši neumno, a včasih lahko takšna majhna navada močno spremeni naše počutje in življenje. Tako je bilo tudi v mojem primeru in upam, da bo tako tudi v vašem primeru.

Lep pozdrav,

Petra

*Učinki uporabe izdelka se lahko razlikujejo pri posameznikih in lahko odstopajo od opisanih na spletni strani. Naši izdelki niso namenjeni preprečevanju ali zdravljenju katerekoli bolezni ali resnih obolenj.

Izbrani izdelki za vas