»Pohvale zdravnikov kar dežujejo, vsi so opazili spremembo«

V svojih 70 letih je Tržičan Lado že marsikaj počel »v gospodarstvu, politiki in negospodarstvu« in še več izkusil. Danes riše, začel pa se je ukvarjati »tudi z rezbarstvom, izdelavo intarzij iz furnirja in mozaikov iz mineralov«. Vse lepo in prav, če mu ne bi zdravniki vedno znova dopovedovali, da bo treba shujšati, saj je imel preveč kilogramov in prevelik obseg trebuha. Po 2 mesecih jemanja Adiposlima je Lado presnetil zdravnike z nepričakovano hitro preobrazbo. In je odločen nadaljevati!

image

Lado se je sicer navadil na odvečne kilograme, je pa opažal občasno pomanjkanje sape, boleča kolena in težave pri obuvanju čevljev. Ker povezuje tudi različne dogodke, so mu še kostumi postajali pretesni. »Problem je bila garderoba, saj sem imel obleke od številke 50 do 58, pri čemer sem imel probleme s preoblekami za Abrahama, Planšarja Ladkota, Škota in še kaj.«

»Ko postajaš gibalno omejen in vsak dan z večjimi bolečinami, se zamisliš«

Lado zelo nazorno in na pol v šali opiše, kaj je bila kaplja čez rob, da se je odločil hujšati. »Ko te pripeljejo na urgenco in ti napišejo v izvid 'K nam je prišel 70-letni gospod s stotimi boleznimi', se pa res zamisliš, posebno če postajaš gibalno omejen in vsak dan z večjimi bolečinami

»Preveč dela in premalo pozornosti svojemu življenju«

Tako nekako Lado povzema razloge za kopičenje kilogramov. Ti so 'dobivali mlade' še dolgo pred njegovo upokojitvijo, ob upokojitvi pa je dobil tudi uradno zdravstveno diagnozo – izgorelost. »Pretežno sedeče delo, neredna prehrana, prvi obrok velikokrat šele zvečer, premalo redne rekreacije, pogosti stresi, delo v poznih urah, tudi z občasnimi prigrizki ob delu doma v nočnem času, nespečnost …« Lado je vedel, da mora nekaj ukreniti za boljše počutje in zdravje.

image

Preizkusil je že številne diete z jo-jo učinkom

Lado se pošali, da ima na področju hujšanja »kar številne rekorde«, saj »sem skupaj že shujšal najmanj toliko, kot sem težek«. Kot pravi, pa ga je tok življenja vedno znova spodnesel in vrnil k starim običajem. Zdaj, pri 70 letih, je odločen, da zadnjič hujša in da »mora tako ostati do zadnjega dneva, za vsaj malo lepše, lažje in boljše življenje v jeseni življenja«.

Ker je že uporabljal Sensilab izdelke in je bil vedno zadovoljen z njihovim delovanjem, se je odločil preizkusiti tudi Adiposlim z XXL močjo.

»Izgubljal sem po dober kilogram in pol na teden«

Ko je Lado začel jemati izdelke Slimmium XXL, je takoj opazil rezultate. V prvih dveh tednih je izgubil 5 kilogramov, kar ga je navdalo s ponosom in voljo po še. Pri tem uspehu imajo ključno vlogo kapsule AdipoSlim z XXL močjo, ki do 50 % zmanjšajo trebušno maščobo in preprečijo nalaganje novih maščob.

»Dober kilogram in pol na teden je najboljši uspeh. Na pasu mi je zmanjkalo cel kup luknjic. To je uspeh, da se ga vika!«

»Hlače moram kar dobro pripeti, da mi ne lezejo dol«

Lado je po 2 mesecih hujšanja z izdelki Slimmium z XXL močjo nadvse zadovoljen. Kako ne bi bil, saj je izgubil kar 16 kilogramov, 20 centimetrov ga je manj v pasu, okrog bokov pa je ožji za 9 centimetrov! »Zdaj je dejansko vse lažje, resnično se lažje diha. Hlače ne le da gredo lažje gor, ampak jih moram kar dobro pripeti, da mi ne lezejo dol!«

»V javnosti spremembo opazijo vsi«

Seveda so Ladovo preobrazbo opazili vsi, najbolj pa se razveseli pohval zdravnikov, teh pa je kar nekaj: »ortoped, pulmolog, gastroenterolog, kardiolog in tudi osebna zdravnica«. Zdaj je Ladov cilj izgubiti še nekaj odvečnih kilogramov in se odpraviti »zopet na kakšno dobro pešpot«. Kot pove, je zadnjo opravil pred 10 leti, ko sta se s kolegom podala na pot iz Tržiča v Tržič (italijanski Monfalcone) »ali bolj natančno od izvira do izliva Soče, en teden dobre in vztrajne hoje«.