Kako lahko prepričate telo, da ste pojedli 75 % manj maščob?

Ljudem, ki se ukvarjajo z zdravo prehrano, sta algi spirulina in klorela že znani. Vse bolj pa stopa v ospredje tudi rjava morska alga (Ascophyllum nodosum), ki jo uporabljajo v izdelkih za hujšanje nove generacije. Ima namreč izjemno sposobnost zaviranja absorpcije maščob – celo do 75 %!

image

So pa rjave morske alge, prav tako kot številne druge vrste morskih alg, že stoletja pomemben del prehrane na Vzhodu (Japonska, Koreja, Kitajska). Medtem ko ene vrste morskih alg dobro uspevajo v onesnaženih vodah, druge najdemo le v neoporečnih okoljih. Te tudi uporabljamo v prehrani. Med njimi je rjava morska alga (Ascophyllum nodosum), ki je pozornost znanstvenikov pritegnila zaradi izjemne sposobnosti zaviranja absorpcije maščob.

Koktajl sestavin, ki pomagajo pri hujšanju

Ta alga ima tudi prepoznavne mehurčke z zrakom, ki ji pomagajo stati pokonci v vodi. Najdemo jo v čisti vodi severnih morij in ob obalah Atlantskega oceana. Raziskave so pokazale, da imajo rjave morske alge več sestavin, ki pomagajo pri hujšanju:

1.      Jod

Rjave alge so izjemno bogat naraven vir joda. Znano je, da je jod izjemno pomemben za pravilno delovanje žleze ščitnice. Ta izloča hormone, ki uravnavajo hitrost metabolizma, kar posledično vpliva tudi na telesno težo.

2.      Barvilo fukoksantin

Rjavim algam barvo daje barvilo fukoksantin, ki ima tudi močno antioksidativno delovanje. Kako fukoksantin deluje na znižanje telesne teže, ni še povsem pojasnjeno. Znanstveniki sklepajo, da fukoksantin učinkuje s spodbujanjem nastanka specifične beljakovine, ki pomaga pri kurjenju maščob v trebušnem predelu (visceralnih maščob).

3.      Vlaknine

Rjave alge vsebujejo od 33 do 75 odstotkov vlaknin, ki vplivajo na manjšo absorpcijo maščob iz hrane. Študija raziskovalcev z britanske University of Newcastle je pokazala, da lahko zmanjšajo absorpcijo maščob kar do 75 odstotkov. Vlaknine rjavih alg (alginati) v želodcu reagirajo z želodčno kislino, kjer oblikujejo gel, ki daje občutek polnosti želodca. To posledično vpliva na manjše uživanje hrane.

Rjave morske alge so poleg tega prava zakladnica vitaminov, mineralov in drugih hranil, zato ne preseneča, da so med najbolj priljubljenimi sestavinami za hujšanje v zadnjih nekaj letih.

In kako lahko vi pokurite do 75 % več maščob?

Zaradi vsega zgoraj naštetega je rjava morska alga (Ascophyllum nodosum) glavna sestavina novega izdelka za hujšanje Metabolism Boost. V kombinaciji s papajo zagotavlja:

  • manjšo absorpcijo maščob in njihovo pospešeno razgradnjo v telesu,
  • zmanjšanje maščobnih oblog pod kožo in okoli notranjih organov,
  • več energije, manj utrujenosti in boljše počutje,
  • antioksidativno delovanje,
  • optimalno porabo zaužitih hranil (mineralov, vitaminov, drugih antioksidantov ...),
  • boljšo prebavo in odpravo neprijetnih občutkov v prebavilih.

Zakaj bi odvečne kilograme skrivali za ohlapnimi oblekami, ko lahko s pomočjo Metabolism Boosta oblikujete postavo in uživate na plaži v svojih najljubših kopalkah?