Zakaj poleti pogosteje občutimo napihnjenost in zabuhlost?

Zadrževanje vode v telesu je relativno pogost pojav, ki se poleti žal poslabša. Najbolj prizadeta področja telesa so gležnji, roke, obraz (zlasti pod očmi) in trebuh.

image

Pri ženskah se nivo vode v telesu spreminja iz dneva v dan. Če stopite na tehtnico in opazite, da ste v 1 dnevu izgubili 2 kilograma, je zagotovo kriva voda, ne maščoba. Dobra novica je, da se odvečne vode znebite lažje kot maščobe.

Obstaja več dejavnikov, ki spodbujajo zadrževanje vode. Včasih je vzrok nezdrava prehrana ali pomanjkanje telesne aktivnosti, drugič je lahko zdravstveno stanje. V večini primerov se odvečna voda iz telesa lahko odstrani z nekaj preprostimi koraki. Če zadrževanje vode traja dlje časa, je priporočljivo, da se posvetujete z zdravnikom.

Kako se znebiti odvečne vode?

  • Povečanje porabe vode. Poraba vode dejansko zmanjša zadrževanje vode. Dehidrirano telo je bolj naklonjeno zadrževanju vode. Ko je vroče, je zelo pomembno, da zaužijete 1 do 3 litre vode na dan - odvisno od okolja in vrste dejavnosti.
  • Poskrbite za več gibanja. Če ves dan sedite ali ste nenehno v enem položaju, se poveča možnost, da vam noge otečejo. Prav tako se izogibajte sedenju s prekrižanimi nogami, saj ta navada škodi krvnemu obtoku v nogah. Telesna aktivnost okrepi srčni ritem in krvni obtok ter spodbudi tudi delovanje limfnega sistema in s tem izločanje odvečne vode.
  • Zmanjšajte vnos soli. Sol ima pomembno vlogo pri zdravi prehrani, če pa imate navado jesti predelano ali hitro hrano, verjetno zaužijete preveč soli. Priporočamo, da odvečno sol nadomestite z različnimi začimbami in zelišči.
  • Jejte manj ogljikovih hidratov. Živila, bogata z ogljikovimi hidrati, so sladkarije, kruh, testenine, riž, krompir, žitarice, sladke pijače itd. Prekomerno izločanje inzulina spodbuja zadrževanje vode.
  • Pijte naravne čaje in uživajte prehranska dopolnila, ki spodbujajo izločanje odvečne vode iz telesa. Sensilab priporoča učinkovit in znanstveno preverjen izdelek, ki deluje in je pomagal že na tisoče uporabnikom: WaterOut XXL.

Kako vam WaterOut XXL lahko pomaga?

  • Iz telesa izloči odvečno vodo in strupe.
  • Zmanjša vidnost celulita.
  • Zmanjša občutek napihnjenosti.
  • Izboljša kurjenje maščobe, kar omogoča hitrejše hujšanje.

Izbrani izdelki za vas

30-DNEVNI PROGRAM
-57%
Akcijska cena 34,99 € Redna cena 81,99 €
Ogled izdelka
30-DNEVNI PAKET
-64%
Akcijska cena 34,99 € Redna cena 96,96 €
Ogled izdelka
30-DNEVNI PAKET
-60%
Akcijska cena 24,59 € Redna cena 60,97 €
Ogled izdelka