Pri vsakem naročilu nad 30 € prejmete še Vitamin D3 2000 IU popolnoma BREZPLAČNO!

Zakaj sladke pijače niso zdrave?

27. apr. 2020

Sok in sladke gazirane pijače vsebujejo večje količine sladkorja in/ali fruktoze, pogosto pa v njih najdemo tudi umetne arome in barvila.

Kljub njihovi priljubljenosti je že dobro znano, da niso dobre za zdravje, saj so neposredno povezane s pojavom debelosti, težavami z zobmi in različnimi kroničnimi boleznimi.

Čeprav se veliko ljudi zaveda, kako nezdravi so sladki napitki, se jim težko odrečejo in jih uživajo še naprej.

Zakaj se jim je tako težko odpovedati?

Ne gre samo za voljo, ampak tudi nekatere biokemične reakcije v možganih.Obstaja del možganov, ki se imenuje "območje nagrajevanja". Ta del je zadolžen za dajanje nagrade, ko naredimo nekaj, kar je pomembno za naše preživetje, recimo prehranjevanje. Ko jemo ali pijemo, naše telo sproža dopamin, ki je znan tudi kot hormon užitka. Možgani zato še naprej iščejo načine, kako spodbuditi sproščanje dopamina in eden najpriročnejših načinov je prehranjevanje.

Težava pri sladkih pijačah (tako kot pri vseh sladkih stvareh) je, da spodbujajo sproščanje velikih količin dopamina - tu se začne začarani krog. Raziskave so pokazale, da ima sladkor večji koeficient odvisnosti od kokaina.

Nekaj dobrih razlogov, zakaj se izogibati sladkim pijačam

  • Povzročajo povečanje telesne teže. Sokovi so visokokalorični, poleg tega pa spodbujajo apetit
  • Uživanje sladkih pijač je povezano s pojavom nekaterih kroničnih bolezni. Študije so pokazale, da je pri osebah, ki pogosto uživajo te pijače, večje tveganje za pojav diabetesa ali srčno-žilnih bolezni.
  • Prispevajo k preobremenjenosti jeter. Fruktoza ali sadni sladkor se presnavlja v jetrih. Če je zaužijemo preveč, se ta spremeni neposredno v maščobo.
  • Lahko vplivajo na zobe. Sokovi v ustih ustvarijo kislo okolje, ki slabo vpliva na zdravje zob.
  • Spodbujajo nastanek aken. Raziskave kažejo, da redno uživanje sokov vodi do zmernih ali hudih aken.
  • Pospešijo proces staranja. Raziskave kažejo, da so ljudje, ki pogosto uživajo sokove, nagnjeni k prezgodnjemu nastanku gub.
  • Zmanjšajo raven energije. Sokovi vsebujejo velike količine sladkorja, zato lahko hitro dvignejo raven sladkorja v krvi, ki pa bo prav tako nenadoma padla.

Vendar obstaja dobra novica!

Nizkokalorična sladila so dober način za zmanjšanje števila kalorij v sladki hrani in pijačah.

Eno najbolj uporabljanih sladil je sukraloza. Uporablja se v hrani in pijačah brez dodajanja kalorij in ogljikovih hidratov. Telo sukraloze ne absorbira ali je uporabi za energijo, ampak sukraloza le prehaja skozi telo in se izloči.

Še boljša novica je, da smo v podjetju Sensilab za vaše potrebe ustvarili 3 napitke z naravnimi sestavinami in sukralozo, ki vam bodo pomagali pri hujšanju in bodo zadovoljili vaše hrepenenje po sladkem.

WaterOut - diuretičen napitek, ki pomaga izločati odvečno vodo in toksine iz telesa. Spodbuja hujšanje in zagotavlja prve rezultate že v nekaj dneh. Z odličnim okusom maline.

WaterOut EXTREME

Naš prodajni hit - napitek iz naravnih sestavin, ki odpravi zastajanje vode v telesu in poskrbi za lažjo izgubo telesne maščobe.

WaterOut EXTREME -35%

Redna cena: 19,99 €

Vaša cena: 12,99 €

× Zapri

FatBurn EXTREME - napitek z okusom manga vsebuje kar 1000 mg švicarskega L-karnitina, ki spodbudi kurjenje maščobe. Idealen pred telesno vadbo, za še boljše učinke treninga.

FatBurn EXTREME

Super učinkovit topilec maščobe s termogenim učinkom za hitrejše rezultate pri oblikovanju telesa.

FatBurn EXTREME -29%

Redna cena: 23,99 €

Vaša cena: 16,99 €

× Zapri

NightBurn - napitek, ki med spanjem spodbuja kurjenje maščob. Poleg tega poskrbi za miren in krepčilen spanec.

 

NightBurn EXTREME

Topilec maščobe, ki ukroti napade lakote in deluje med spanjem!

NightBurn EXTREME -25%

Redna cena: 19,99 €

Vaša cena: 14,99 €

× Zapri

Vse tri izdelke smo združili v paketu Kick Me Strong, ki vsebuje napitke za cel mesec. Ob nakupu paketa vam podarimo še darilo - Sleep&Slim Tea! Zagotovite si svoj paket še danes po izjemni akcijski ceni.

Kick Me Strong + DARILO: Sleep&Slim Tea

1-mesečni paket, ki pomaga izločiti odvečno vodo iz telesa, povečati porabo maščob in hujšati

Kick Me Strong + DARILO: Sleep&Slim Tea -67%

Redna cena: 167,92 €

Vaša cena: 54,99 €

× Zapri