Poljubčki, ki jih pošiljata kvinoja in presni kakav

Mnogi ji rečejo tudi najbolj hranljivo žito na svetu. Kvinoja, ki jo zaznamuje okus po oreščkih, uvrščamo med popolnoma beljakovinska živila, saj vsebuje vse nujno potrebne aminokisline za izgradnjo mišic. Podobne najdemo v mesu, jajci in mlečnih izdelkih.

image

Prepogosto ji delamo krivico in jo uporabljamo zgolj za glavne jedi; mi smo jo pripravili kot sladico, ki jo slastno dopolnjuje kakav v prahu.

Sestavine:

  • 1 ½ skodelice kvinoje 
  • ¼ skodelice Sensilab Foods Bio kakav v prahu 
  • 6 žlic javorjevega sirupa 
  • 5 žlic Vegalife Bio kokosovega olja 
  • 2 žlici mandljevega masla

Postopek priprave:

Najprej skuhamo kvinojo, jo odcedimo in ohladimo. V ponev damo kokosovo olje, presni kakav, javorjev sirup in mandljevo maslo. Sestavine segrejemo dokler zmes ne postane gladka in stopljena.

Zrna ohlajene kvinoje damo v posodo (lahko tudi v zanimive modelčke za mafine) in jih prelijemo s čokoladno zmesjo. Mešamo dokler vsa zrna niso oblita s čokolado.

Dober tek!

Zakaj kvinoja?

Našemu telesu da moč in energijo, vlaknine, ki se skrivajo v njej pa bodo pospešile in uredile prebavo, njene zdrave maščobe pa bodo zaščitile srce in ožilje.

Kvinoja je odlična za mame, ki dojijo, saj njene vsebnosti pripomorejo k tvorbi zdravega mleka.

Ste vedeli, da je kvinoja odlična tudi obnovi poškodovanih las? K tej pomaga njena visoka vsebnost aminokislin.