7 znakov, ki kažejo, da vam primanjkuje magnezija

Vas pogosto premami čokolada? Je želja po njej tako močna, da ne morete nehati razmišljati o njej? Kaj pa mišični krči, ki vam krajšajo noči in kratijo spanec? Ali pa nočni izleti na stranišče? Velika verjetnost je, da vam primankuje magnezija!

image

Magnezij je pomemben mineral, ki sodeluje pri več kot 300 procesih v našem telesu. Pomanjkanje magnezija je pogost pojav, je pa res, da se tega zaveda le malo ljudi. Ugotovite, ali tudi vam primanjkuje magnezija – tu je 7 ključnih kazalcev, ki kažejo na njegovo pomanjkanje.

1. Hrepenenje po čokoladi

Vaše telo najbolj ve, kaj potrebuje. Če mu resnično prisluhnete, vam bo povedal, kaj potrebuje. Temna čokolada je odličen vir magnezij. V zgolj eni vrstici temne čokolade se skriva kar 24 odstotkov dnevno priporočljivega vnosa magnezija.

Če vaše telo kriči po čokoladi, mu privoščite temno čokolado!

2. Mišični krči

Če vam primanjkuje magnezija, vam bo to telo sporočilo v obliki bolečih mišičnih krčev. Boleče in zakrčene mišice sprostite z magnezijem.

3. Tesnoba

Vas muči tesnoba? Pomanjkanje magnezija lahko povzroči signale v obliki tesnobe. 200-miligramski vložek magnezija v telo vam bo pomagal pri uravnavanju vaših hormonov in odganjanju tesnobe.

4. Visok krvni pritisk

Se zdravo prehranjujete, redno telovadite, vaš krvni pritisk pa je videti, kot da po cele dneve zgolj ležite in uživate mastno hrano? Morda je vzrok v nizki ravni magnezija. Pomanjkanje magnezija v gladkih žilnih mišicah povzroča krčenje, ki ga je mogoče odpraviti z dodajanjem magnezija. Ravno to odkrije je pomembno zaradi povezave magnezija in krvnega tlaka.

5. Zaprtje

Če vaš prebavni sistem ne deluje, kot bi moral, pomislite na magnezij. Težave, kot je zaprtje, povzroča tudi manko magnezija. Ta mineral bo sprostil vaše črevesje in vam olajšal veliko potrebo.

image

6. Težave s spancem

Ste vedeli, da nivo magnezija čez noč upade? Če vam primanjkuje magnezija, boste težje zaspali.

7. Nereden srčni utrip

Vaše mišice ne delajo normalno ob pomankanju magnezija. Mišica pa je tudi srce! Magnezij je izredno pomemben tudi za srce, ob pomanjkanju magnezija lahko pride tudi do nerednega srčnega utripa.

Kaj vpliva na nivo magnezija v telesu?

Omejite vnos hrane in pijače, ki ima veliko soli, sladkorja, kofeina in alkohola.

Stres igra veliko vlogo, zato se mu poskusite čim bolj izogniti. Ne pozabite na redno sproščanje!

Če jemljete kakšna zdravila, preverite, ali vam morda prav zdravila nižajo nivo magnezija.

Kako vnesti v telo čim več magnezija?

Zaužijte hrano, ki je polna z magnezijem, in sicer: Avokado Oreščki in semena Kvinoja Fižol in leča Zelena zelenjava Temna čokolada (vsaj 70% čokolade) Ko vam primanjkuje magnezija, poskusite jesti čim več hrane, ki vsebuje magnezij. Presenečeni boste, kako dobro se boste počutili!

Pomagajte si tudi z ALL IN A DAY Magnezij. Z eno kapsulo boste vnesli priporočen dnevni vnos magnezija. Ta je za ženske in moške 375 mg. Enako količino magnezija bi dosegli, če bi dnevno pojedli 12 banan ali pa pojedli 200 gramov orehov.