Kolagen - kaj je in zakaj ga potrebujemo

Ste že slišali za kolagen? O njem se v zadnjem času veliko piše, še vedno pa so številne njegove pozitivne lastnosti in koristi za naše telo prezrte.

Na kratko smo strnili vse najpomembnejše lastnosti, zaradi katerega je kolagen vredno vključiti v svojo dnevno rutino.

image

Kaj je kolagen?

Kolagen je najpogostejša beljakovina v človeškem telesu - kar 35 % vseh beljakovin predstavlja kolagen. Proizvajajo ga specializirane celice, imenovane fibroblasti, vendar njegova proizvodnja s starostjo začne upadati. Na proizvodnjo kolagena vpliva tudi slaba prehrana in stres, čemur se lahko izognemo z zdravim načinom življenja in prehrano, ki spodbudi nastajanje kolagena.

Kolagen je pomemben za naše zdravje

Kolagen je sestavni del našega telesa. Najdemo ga v koži, laseh, nohtih ter tudi v kosteh in sklepih. Ena njegovih najpomembnejših funkcij je ohranjati kosti in vezivna tkiva v telesu zdrava in v dobrem stanju, saj jim zagotavlja trdno strukturo in elastičnost.

Za proizvodnjo kolagena je bistvenega pomena tudi vitaminC, zato je pomembno, da ga v svojo prehrano vnesemo dovolj - iz hrane ali prehranskih dopolnil.

Kolagen in lepota

Proizvodnja kolagena s staranjem začne upadati - to se največkrat opazi v obliki zmanjšanja čvrstosti in elastičnosti vaše kože ter pojavom gubic.

Dopolnjevanje s kolagenom je odličen način, da še naprej spodbujate nastajanje kolagena in s tem ohranjate čudovit in mladosten videz. Vsakodnevno uživanje kakovostnega kolagena vam bo pomagalo tudi do zdravih, dolgih in bujnih las, že v kratkem času pa bodo vaši nohti močnejši, debelejši in bolj zdravi.

Kolagen in šport

Kolagen najdemo v vseh naših vezivnih tkivih, tetivah, ligamentih in kosteh, njegov namen pa je tem telesnim delom zagotoviti močno strukturo in elastičnost. Je torej bistvenega pomena za nemoteno in okretno gibanje.

Ne samo to, kolagen pomaga tudi pri večanju naše moči! Vse tetive, ligamenti, kosti in vezivna tkiva, bogata s kolagenom, so tisto, kar omogoča, da naša telesa postanejo močnejša. Če torej od svojega telesa zahtevate več napora, morate najprej poskrbeti za močne nosilne strukture, pri tem pa vam bo pomagal prav kolagen.

Pomagal vam bo tudi pri regeneracijipovadbi, saj boste z dodajanjem kolagena v prehrano ta proces pospešili.

Zakaj je dobro v prehrano vključiti prehransko dopolnilo?

Ker naša telesa žal ne morejo sama proizvesti zadostne količine kolagena, vam priporočamo, da ga tudi sami uvedete v svojo prehrano. UNDO Collagen Drink s povsem naravnimi sestavinami vam bo pomagal, da boste izgledali in se tudi počutili kar najbolje.

Vsebuje namreč hidroliziran kolagen v peptidni obliki. Dokazano je, da peptidi poleg kakovosti kože, las in nohtov, izboljšujejo tudi zdravje sklepov. Poleg tega pa vsebuje tudi hialuronsko kislino, ki bo vašo kožo vlažila, ter vitamin C, ki spodbuja nastanek kolagenske mreže in preprečuje njeno razkrajanje.

Redno uživanje UNDO Collagen Drink spodbuja naravno proizvodnjo kolagena. Koža postane bolj čvrsta in elastična, postala bo bolj hidrirana, hkrati pa se bo znatno zmanjšala tudi vidnost gub in izraznih linij.

Izbrani izdelki za vas

LASJE IN KOŽA
-50%
Akcijska cena 26,99 € Redna cena 53,98 €
Ogled izdelka