To je pravo poletno kosilo!

6. jun. 2017

Zunaj je poletje in naše misli so že pri morskih dogodivščinah. Če se ta konec tedna ne boste odpravili na morje, si morje pripeljite na domač krožnik. Predstavljamo okusen recept morski škrnicelj.

Potrebujemo:

150 g lignjev

100 g bučk

80 g rdeče paprike

3 rezine sušenega paradižnika

30 g čebule šalotke

4 olive

5 kaper

5 listov mete

1 veliko žlico oljčnega olja

Sol

Postopek priprave:

Bučko, rdečo papriko in lignje narežemo na manjše kolobarje. Šalotko nasekljamo. Na peki papir položimo lignje, zelenjavo in preostale sestavine. Zalijemo z oljčnim olje in solimo. Peki papir zapremo in pečemo 25 minut na 185C.

Namesto lignjev lahko uporabimo tudi hobotnico, le da jo prej skuhamo.

Recept sta pripravila Teja in Jani iz Tejani Kitch'n, ki sta ustvarila 21 okusnih receptov in jih strnila v knjižico. Jani je s pomočjo teh receptov in SlimJOY izdelkov shujšal več kot 20 kilogramov.