Ali danes jemo “prazno” zelenjavo?

Ste vedeli, da korenje, kakršnega jemo danes, vsebuje 99 % manj vitamina A od tistega, ki so ga leta 1948 jedle naše babice. Tako velika sprememba pa se ni zgodila samo pri korenju!

image

Ko je leta 2004 Univerza v Teksasu (University of Texas) objavila študijo, je govoricam, da je izčrpana zemlja samo mit ali lažna novica, na žalost še dolgo verjelo ogromno ljudi.

Leta 2015 pa je kalifornijska univerza, natančneje profesor znanosti za okolje, politiko in management, to situacijo potrdila:

“Odkar so ljudje razvili poljedelstvo, smo spreminjali planet in spravili prehranski cikel iz ravnovesja. Ker se spremembe odvijajo počasi (pogosto potrebujemo dve do tri generacije, da jih opazimo), ljudje niso seznanjeni z geološkimi spremembami, ki se odvijajo.”

Študija, opravljena v Avstraliji, je opazovala izčrpavanje tal in zmanjšanje hranilnih snovi v naših pridelkih od leta 1948 do 1991 in ugotovila, da je v več kot 40 letih korenje izgubilo okoli 99 % vitamina A, ki ga je še imelo leta 1948.

Tudi druge vrste zelenjave so izgubile zaskrbljujočo količino pomembnih snovi: 

  • 76 % bakra
  • 46 % kalcija
  • 27 % železa
  • 24 % magnezija
  • 16 % kalija

Zelenjava danes izgublja tolikšno količino svoje neprecenljive prehranske vrednosti, da niti ljubitelji zelenjave ne morejo biti trdno prepričani, da iz hrane dobijo vse, kar potrebujejo.

Svet, v katerem so živele naše babice, razen neprecenljive narave ni ponujal veliko. Zdaj, po desetletjih razvoja kmetijstva in izčrpavanja zemlje, je preventiva najpametnejša izbira.

Če do zdaj še niste razmišljali o uživanju multivitaminov, boste morda danes dali tej ideji priložnost.

Izbira multivitaminov namesto določenih mikrohranil je najlažja odločitev in preventivno (kar pomeni, da vam ne primanjkuje pomembnih hranil) tudi najboljša.

Core One - multivitaminski napitek, ki ponuja več

Core One je veliko več kot samo običajen multivitaminski napitek. Dodali smo mu vrhunsko mešanico probiotikov, toda razlog, zakaj ga ljudje obožujejo, je, da Core One vsebuje tudi 50 mg naravnega kofeina in 100 mg L-teanina.

Kombinacija kofeina in L-teanina dokazano izboljša budnost, produktivnost, spomin in hitrost, hkrati pa zviša koncentracijo. (1)

Napitek je popolna jutranja kava ali “sodobna budilka.”