Počitnice na veceju? Ni šans!

Si predstavljate ta scenarij: nestrpno pričakujete zaslužen dopust, v mislih si že slikate, kaj vse boste videli in počeli, kar prekipevate od veselja. Ko pa prispete v vaš sanjski kraj, vas po nekaj dneh zagrabi – začne vas zvijati v trebuhu … namesto da bi imeli koktajl v roki, pa objemate straniščno školjko! Ne dovolite, da vam črevesna okužba pokvari počitnice, s sabo na pot vzemite tudi Symbiotic+.

Ker se je večina med nami že kdaj znašla v podobnih okoliščinah in ker si nihče ne želi preživeti počitnic na veceju, se moramo za na potovanje primerno opremiti. Do črevesnih težav oziroma tako imenovane potovalne driske najpogosteje pride zaradi okužbe s patogenimi mikrobi – običajno prek hrane ali pijače. Včasih pa je dovolj že sprememba prehrane. Še bolj tečno pa je, da nas potovalna driska najpogosteje preseneti v prvem tednu počitnic.

image

Ali ste vedeli?

  • Do 55 % ljudi, ki potujejo v eksotične in manj razvite kraje zboli za potovalno drisko, 
  • od teh jih 20 % obleži v postelji, 
  • kar 40 % pa je prisiljenih spremeniti potek načrtovanega potovanja. 

Kakovostni probiotiki so nujen del potovalne lekarne.

Najboljša pomoč pri potovalni driski so tisti probiotiki (dobre bakterije), ki dokazano učinkujejo v primeru driske. Naše črevesje namreč ves čas poseljuje na milijarde različnih bakterij in drugih mikrobov, ki z nami živijo v sožitju ter med drugim sodelujejo pri razvoju in ohranjanju našega imunskega sistema. Ko spremenimo prehrano ali pojemo kužno živilo, se občutljivo ravnovesje mikrobov v črevesju poruši. Zato moramo podpreti telo z dobrimi bakterijami, ki skrbijo tudi za to, da se slabe, patogene bakterije ne morejo namnožiti.

Ob uživanju pravega probiotika se patogene bakterije hitreje izločijo iz telesa. Da bi izdelek s probiotiki res učinkoval pri driski, mora predvsem imeti dokazano učinkovite seve probiotikov, ki morajo biti tudi dovolj številčni.

Kako torej izbrati kakovosten izdelek s probiotiki?

  1. Izdelek mora vsebovati vsaj 1 milijardo (1 x 109) tako imenovanih CFU (ang. colony forming units), torej število probiotikov, ki oblikujejo kolonijo in aktivno prispevajo k delovanju izdelka.
  2. Probiotiki morajo biti ustrezni glede na namen uporabe. Pri driski se po ugotovitvah strokovnjakov najbolje obneseta dva seva probiotikov: Lactobacillus rhamnosus GG in Saccharomyces boulardii.
  3. Optimalno je, če probiotik vsebuje tudi vlaknine (prebiotike). Vlaknine so nujne, da bi dobre bakterije sploh preživele, saj so njihova hrana. Povedano drugače, brez prebiotika je učinkovitost probiotikov veliko slabša.
  4. Probiotiki morajo biti kakovostni in varni. Izdelki Sensilab gredo skozi dve analizi – analizo surovin in analizo končnih izdelkov. Tako smo lahko res prepričani, da so naši izdelki neoporečni in vrhunski. Za vsako serijo izdelkov imamo ustrezno dokumentacijo, ki zagotavlja čistost (odsotnost težkih kovin) in mikrobiološko neoporečnost.

Vse to zagotavlja izdelek Symbiotic+: kar 8,5 milijard (8,5 x 109) pravih gostov na obisku, ki vam strežejo noč in dan (Saccharomyces boulardii – 2,5 x 109 CFU, Lactobacillus rhamnosus GG – 6,0 x 109 CFU). Z dodatkom vlaknine inulin, ki okrepi delovanje probiotikov.

Verjamemo, da boste v trgovinah težko našli izdelek, ki vsebuje boljšo kombinacijo probiotikov in prebiotika!