Neprijeten prehlad poleti: 6 kratkih nasvetov!

Boleče grlo, izpuščaji, curljanje iz nosu, povišana temperatura, pekoč občutek sečil, driska … Da nas ne bi presenetil poletni prehlad med dopustom, smo pripravili 6 kratkih nasvetov za naravno zaščito imunskega sistema. 

image

1. Umivanje rok

Postanite obsedeni z rednim umivanjem rok, saj se nekateri virusi kot je enterovirus bolje obdržijo in širijo v višjih temperaturah, širijo pa se pogosteje z dotikom kot pa po zraku.

2. Ustrezen vnos vitaminov

Pomembna sta uživanje živil z visoko vsebnostjo vitaminov in vnos ustreznih količin vode. Tako bomo najlažje okrepili imunski sistem, poskrbeli za urejeno prebavo, dvig energije in dobro počutje.  

3. Pravočasno v posteljo

Premalo spanja oslabi imunski sistem! Pomembno je oditi v posteljo pravočasno, čeprav je zunaj še dan. Splošno pravilo pravi, da je 7 ur spanca za odraslo osebo optimalen čas za počitek in regeneracijo telesa.

4. Izogibajmo se ledenim pijačam

Čeprav se ledeno hladni napitki v teh vročih dneh še kako priležejo, ne gre pretiravati, če se želite izogniti obolelem grlu.

5. Klimatske naprave

Čeprav si ne predstavljamo delati in bivati v neklimatiziranih prostorih, bodimo pozorni na razmerje med notranjo in zunanjo temperature.

Bolj kot prehod iz vročega v hladen prostor  je pri klimah problematična izsušitev kože in sluznice v dihalnih poteh. Suhe dihalne poti so namreč bolj dovzetne za vnos bakterij, virusov in ostalih nesnag.

Za izogib tem težavam vam priporočamo vlažilno kremo in redno izpiranje nosu.

6. Preoblecimo mokre kopalke

Mokre kopalke je treba preobleči in pika. To je še posebej pomembno za predstavnice nežnejšega spola.