Poznate način, kako prepoloviti kalorije iz čokolade?

Saj ne vemo, ali bi prve osvajalce Amerike prekleli ali jih kovali v zvezde. Pomislite, kaj vse so nam prinesli iz »obljubljene dežele«: krompir (čips, krompirček), koruzo (pokovka, polenta) in – o ja, kakav (čokolado). Same kalorije, in to take, ki te kar zasvojijo. Ampak nič ne bo narobe, če si jo občasno privoščite! Za pol manj kalorij pa poskrbimo mi!

image

Torej, začnimo z nekaj dejstvi:

Zasvojenost traja že 4 stoletja

Čokolada ima tudi svoj dan - vsako leto se 7. julija veselimo dne, ko je čokolada v obliki kakava prišla v Evropo. Uradno so jo pripeljali v Španijo še pred letom 1550, torej se je sladka zasvojenost začela že pred 4 stoletji.

Ko so ji dodali sladkor, nas je osvojila

Po prihodu v Evropo so čokoladi (kakavu) dodali sladkor, zaradi česar je postala priljubljena po vsej Evropi. Ko jo je Krištof Kolumb prvič pripeljal na španski dvor, niso bili ravno navdušeni nad napitkom - menda grenko mlakužo. Sladkor in marketing (čokolada = afrodiziak) pa lahko naredita čudeže!

V eni tablici je kar 550 kalorij

Ena majhna tablica, težka 100 gramov, ima okrog 550 kalorij – od tega je skoraj 60 % kalorij iz sladkorja in 30 % iz maščob. To več ali manj velja tako za temno kot za mlečno čokolado. In pomislite, kako hitro lahko izgine taka tablica čokolade. Švis, pa je ni!

Da si boste lažje predstavljali, koliko je 550 kalorij: to je več kot ¼ energije, ki jo potrebuje povprečna ženska čez dan. To je na primer toliko kalorij, kot bi jih pojedli za zajtrk.

Povprečna ženska, ki ni preveč aktivna, ima namreč dnevno porabo energije 2000 kalorij (recimo Maria, ki ima okrog 30 let, je visoka 162 centimetrov in tehta 55 kilogramov).

Cel kup študij potrjuje, da črna čokolada varuje srce in ožilje

Boljša izbira od mlečne čokolade je temna čokolada (z minimalno 70 % kakavovih delov), saj vsebuje več kakava. To pomeni, da vsebuje tudi vlaknine in cel kup mineralov (železo, magnezij, kalij, baker …) ter fitohranil, ki delujejo kot močni antioksidanti (polifenoli, katehini in drugi).

Kaj to pomeni? Da ščiti srčno-žilni sistem, zbistri misli in izboljša razpoloženje. Predvsem zaradi te zadnje lastnosti nas tako hitro zasvoji in se ji težko upremo.

Skratka, črna čokolada je kul, ampak še vedno vsebuje cel kup kalorij!

In oprostite: ali ste med tistimi redkimi srečneži, ki vam uspe odpreti čokolado, pojesti dva koščka in jo potem spraviti nazaj v predal – in nanjo zares pozabiti?

Kapsule CalorieSlim STRONG – za vse tiste, ki se ne morete ali ne želite upreti čokoladi

Torej, če se težko uprete čokoladi, bi pa vseeno radi nekaj naredili za svojo linijo, so kapsule CalorieSlim STRONG dober kompromis med zmernostjo in prepuščanjem užitkom. Z naravnimi učinkovinami delujejo natanko tam, kjer je treba: za 58 % blokirajo absorpcijo maščob in za 54 % sladkorja. To pomeni, da zmanjšajo tudi kalorično vrednost čokolade.

To pomeni, da naše telo teh maščob in sladkorjev iz hrane ne more uporabiti, zaradi česar smo praktično pojedli pol manj kalorij. Če to ni vesel svetovni dan čokolade!