Kako prepoznati sitost?

Prvi korak do uspešnega hujšanja z dolgoročnimi rezultati je jesti manj. Toda to ne pomeni, da morate stradati. Enostavno nehajte jesti takoj, ko zaznate občutek sitosti. Toda kako sploh opaziti, ali ste že siti?

image

Najprej poglejmo, kakšna je razlika med »biti sit« in »potešiti lakoto«. Sitost se pojavi, ko nismo več lačni, saj je telo dobilo tisto, kar potrebuje. Kadar pa potešimo lakoto, imamo občutek, da smo se najedli, a bi vseeno lahko še malo prigriznili.

Preden dosežemo občutek sitosti, moramo najprej občutiti lakoto

Najpomembnejši korak do občutka sitosti je enostavno lakota. Sitost brez lakote enostavno ne more obstajati. Zakaj? Občutek lakote nam namreč sporoča, kdaj naše telo potrebuje hranilne snovi in v kakšni meri.

To pomeni, da ne smemo jesti, če še nismo lačni. Če vsak dan jemo ob isti uri samo zato, ker smo tako navajeni, nismo pa zares lačni, tudi občutka sitosti ne bo.

Poleg tega moramo poslušati svoje telo, saj nam sporoča, kaj pojesti. Na primer, če naše telo potrebuje beljakovine, si bomo verjetno zaželeli hrano, bogato z beljakovinami (meso ali jajca). Če pa namesto tega pojemo solato (ker smo prepričani, da bo to bolj zdrava izbira, s katero bomo lažje shujšali), naše telo ne bo dobilo beljakovin, ki jih potrebuje, in tudi občutka sitosti ne bo.

Zato je izjemno pomembno, da prisluhnemo potrebam svojega telesa.

Kako prepoznati, da nismo več lačni?

Izjemno pomembno je, da jemo počasi. Če si vzamemo čas in uživamo v vsakem grižljaju, ima naše telo več časa, da prepozna zaužite hranilne snovi in nas obvesti, da smo pojedli dovolj.

In obratno, če jeste zelo hitro, tvegate, da boste pojedli več, kot resnično potrebujete. Zaradi hitrosti, s katero jemo, se namreč občutek sitosti ne more pojaviti dovolj hitro.

Kaj narediti, če imate povečan apetit?

Če kljub prizadevanjem, da bi jedli bolje in bolj zdravo, še naprej opažate pogoste napade lakote, je dobra metoda za zmanjšanje njihove pogostosti tudi jemanje zaviralcev apetita.

Imate srečo, saj smo pred kratkim naši ponudbi dodali nov izdelek: zaviralec apetita HungerBlock XXL.

Ta revolucionarni zaviralec apetita bo s povsem naravnimi sestavinami, kot sta rožičevec in rjava alga, vašim možganom poslal informacijo, da niste več lačni!

Izbrani izdelki za vas