Presni bučkin sladoled

8. sep. 2014 | Objavil Anja Bohinc

Saj veste, da se ne morem upreti sladicam. Zdaj, v času buč, pa si zelo rada pripravim domač presni sladoled iz muškatne buče. Tole morate poskusiti!

Vse, kar nujno potrebuješ, je zmogljiv mešalnik. Sicer bo sladoled vseboval tudi koščke oreškov in buče. Ampak nič za to. Je prav tako okusen.

Sestavine:

  • 2 šalčki indijskih oreškov (namočenih čez noč)
  • 1 šalčko polnomastnega kokosovega mleka
  • 1 zmrznjena banana (jaz jih olupim, narežem na tri dele in jih imam vedno v zmrzovalniku)
  • 1 šalčko muškatne buče
  • ½ šalčke javorjevega sirupa (oz. po okusu)
  • 1 žličko presne vanilije
  • 1 žlička Healthie Mangosteen
  • ½ žličke cimeta
  • ½ žličke naribanega ingverja
  • ¼ žličke muškatnega oreška

Priprava:

V mešalniku zmiksajte oreške in polovico mleka, dokler ne dobite gladke kreme. Nato dodajte vse sestavine. Mešajte, dokler ne dobite homogene kreme.

Če želite (in če vas ne moti, da v tem primeru sladoled ne bo 100% presen), lahko dodate še nekaj koščkov grenke čokolade.

Maso stresite v plastično posodo in postavite v zmrzovalnik za približno dve uri. Takrat bi moral biti ravno pravšen za popoldanski posladek J

 

Dober tek!

Anja 

Oznake