Presni čokoladni namaz

29. jan. 2016

Ko božanska sladica postane zdrava pregreha! Pomagajte si s Sensilab FOODS superživli.

Sestavine:

• 250 g kakavovega masla,
• 2 žlici Sensilab Foods bio Kakavovih zrn
(pred uporabo jih zmiksajte v kavnem mlinčku),
• ½ skodelice Sensilab Foods bio Kakava v prahu,
• 250 g datljev (ki jih predhodno namočite, nato pa drobno nasekljajte),
• 2–3 žlice kokosovega olja,
• ščepec Sensilab Foods Himalajske rožnate soli,
• 3 žlice Sensilab Foods bio Chia semen (ki jih predhodno namočite).

Priprava:

Kakavovo maslo stopite nad vodno paro. Maslo prelijte v visoko posodo ter mu postopoma dodajajte vse ostale sestavine. Maso zmiksajte s paličnim mešalnikom, da postane popolnoma gladka. Čokoladni namaz je lahko fantastičen za sladice, kot namaz za na kruh ali palačinke. Hranite ga v kozarcu s pokrovom.