Zakaj je ultra maratonec Anže Česen izbral Flexiforce?

Anže Česen je ultramaratonec, ki mu je tek na dolge razdalje zlezel pod kožo pred 12 leti in od takrat je njegov način življenja. In kaj je njegov najnovejši podvig? Odločil se je, da bo med 11. in 16. majem pretekel 500-kilometrski ultramaraton po Sloveniji. Na pripravah in ultapodvigu ga bo spremljal naš protibolečinski ultramaratonec FlexiForce gel.

image

Da je Anže v dobri kondiciji, ne dvomimo. Konec koncev teče tudi večkrat na dan. Zanimalo pa nas je, kako se psihično pripravlja na ultra podvig. Znano je namreč, da se odločilne zmage odvijejo v glavi.

»Psihične priprave so pri takšnih podvigih res pomembne. Nekako si vizualiziram pot in si 'zrišem' najtežji del in na koncu si predstavim dve točki: Kaj bom naredil, ko bo težko, in kaj bom naredil, ko bo šlo vse po maslu. Največja napaka je ta, da ko smo v super stanju, nas preplavijo emocije in če se ne 'bremzamo', je lahko hitro prepozno.«

Ko nastopi bolečina

Anže ima do bolečine, ki je v takšni ali drugačni obliki redna spremljevalka tovrstnih podvigov, pozitiven pristop. »Nekako pravijo, da je bolečina šibkost, ki zapušča telo. Sicer v mišicah nisem imel velikokrat problemov, bolj so bili problematični kakšni bolj 'trdi' deli (pokostnica, kolk)

Kot prizna, ga tudi »lenoba za raztezanje ali ogrevanje tepe iz dneva v dan«, kar tudi poveča tveganje za poškodbe. Ne glede na vzrok, mu bo v oporo FlexiForce gel, gel s trojnim hladilnim učinkom, ki olajša bolečine v mišicah in sklepih, zmanjša otekline in zavira vnetje.

Takoj olajša bolečine v mišicah in sklepih

FlexiForce gel vsebuje kombinacijo 3 naravnih učinkovin, ki takoj olajšajo bolečine v mišicah in sklepih.

Po nanosu gela na boleč predel začne izhlapevati alkohol, ki povzroči znatno znižanje temperature vnetega predela. Ta učinek je okrepljen z mentolom, ki se veže na posebne receptorje v koži in poveča občutek hlajenja, in eteričnim oljem evkaliptusa, ki zmanjšuje občutek toplote.

FlexiForce gel je prijetnega vonja, se hitro vpije in kože ne masti.

Pridružite se Anžetu na #ultra500 tudi ti!

Anže vabi vse ljubitelje teka, da se mu pridružijo pri projektu #ultra500 »na katerem koli kilometru trase: za kilometer, dva ali sto. Z namenom, da se 'miga' in širi športni duh!«

Na celotnem podvigu bo Anžeta v avtodomu spremljala šestčlanska ekipa, ki bo s hrano in pijačo poskrbela tudi za vse prisotne tekače. »Se pravi 5-6 dni neprekinjene ultra zabave. Teklo se bo ponoči, podnevi, ob mrazu in ob prijetnih temperaturah,« se 500-tke veseli Anže.

Izbrani izdelki za vas

SKLEPI
-21%
Akcijska cena 10,99 € Redna cena 13,99 € As low as 8,99 €
Ogled izdelka