Ste pripravljeni na hladnejše dneve?

Poletja bo počasi konec in bližajo se nam hladnejši dnevi in tudi večeri, kar vpliva na oslabitev našega imunskega sistema in postopoma vodi do neželenih prehladov. 

image

Kaj je imunski sistem?

Imunski sistem vas varuje pred vdorom neželenih vsiljivcev, kakršni so bakterije, virusi in različne strupene snovi. Hkrati pa skrbi za odstranjevanje strupov, ki nastajajo med naravnimi presnovnimi procesi v telesu. Kadar je imunski sistem oslabljen, se telo neželenih snovi ne more znebiti, zaradi česar zbolite. Oslabljenost imunskega sistema lahko prepoznate ne le po okužbi, ampak tudi po občutkih utrujenosti in izčrpanosti.

Kako lahko okrepim svoj imunski sistem?

Ob temperaturnih spremembah lahko hitro pride do oslabitve imunskega sistema, zaradi česar je ravno v tem času največ prehladov, bolezni in bolniških odsotnosti, ki pridejo vedno ob nepravem času! Vendar nič ni nemogoče in tudi vi lahko obranite svoj imunski sistem in se zaščitite pred prehladom.

Adijo kašljanje, boleče grlo in vročina – to jesen in zimo poznamo recept, s katerim se vas bomo obranili!

Sensilab priporoča:

Letos lahko v boji s prehladi zmagate s pomočjo paketa Kurativa, ki združuje vse, kar potrebujete za vašo domačo lekarno. Napitek, ki vas bo spet postavil na noge, sirupa, ki bosta olajšala suh ali moker kašelj ter pastile, ki bodo pomirile razdraženo grlo.