Svetovno prvenstvo v nogometu in v pitju alkohola

Verjetno ni nenavadno, če povežemo svetovno prvenstvo v nogometu s prekomernim uživanjem alkohola. Pa ne samo za navijače, ki so v Rusiji, ampak tudi za tiste pred zasloni – s pivom v rokah, čipsom v skledi in polnim pepelnikom pred sabo. Uganete, kateri organ je najbolj na udaru in kako ga lahko obvarujemo?

image

Ko jetra ne »sfolgajo« več

Jetra so tista čistilna naprava v našem telesu, ki razstruplja vse strupene snovi, ki vstopajo v telo. Obenem pa skrbijo še za stotine drugih pomembnih nalog, med drugim pretvorijo vso hrano, ki jo pojemo, v tako obliko, da jo lahko za energijo uporabi vsaka celica v telesu. Brez dobro delujočih jeter bi ob polni mizi praktično stradali, počutili bi se kot ožeta cunja in ne bi imeli energije za nič.

Jetra so tudi tista, ki odločajo, kaj se bo zgodilo z maščobo v telesu – ali se bo porabila ali skladiščila. Če so jetra preobremenjena, se bo maščoba kopičila, kar se bo poznalo v nalaganju maščobe v jetrih ter v povišanih vrednostih holesterola in trigliceridov, najbolj očitno pa v večjem obsegu trebuha.

Kako izveste, ali preveč obremenjujete jetra?

Če ste ženska in starejši od 65 let ter dnevno spijete več, kot je ponazorjeno na tej sliki, že obremenjujete jetra.

 

image

Vir fotografije: www.nalijem.si

Moški lahko spijejo 2x več, torej 2 enoti alkohola na dan. Če presegajo to mejo, presegajo tudi sposobnost jeter, da sproti očisti telo strupov. In škoda se nalaga.

Tedensko je ta meja 7 enot za ženske (in ljudi nad 65 let) in 14 enot za moške.

Ni samo alkohol tisti negativec

Jetra vsak dan bombardiramo še s stresnimi hormoni, hitro in procesirano hrano, sladkarijami, cvrtjem, kajenjem, umetnimi dišavami … Če temu dodamo pomanjkanje gibanja, ki prispeva k razstrupljanju telesa, so jetra ves čas na udaru.

Okrepite jetra, naj vam ne zmanjka energije

Kaj lahko torej storite, če veste, da ste malce pretiravali in bi se radi mirnejše vesti navduševali nad športnimi presežki? Seveda, več vode, več zelenjave in več gibanja. Ponudite pa jetrom tudi protistrupni oklep. Natanko tako delujejo naravne kapsule Hepafar forte.

Hepafar forte vsebuje najbolj raziskano rastlino za zdravje jeter, pegasti badelj. In to v taki obliki, da ga lahko naša jetra 10x bolje izkoristijo v primerjavi z običajnimi pripravki. Hepafar forte ima trojno delovanje: jetra razstrupi, torej pomaga odstraniti iz njih maščobo, jih obnovi in poskrbi, da so bolj odporna na škodljive snovi. Rezultat je nižanje holesterola in trigliceridov v krvi, več energije, boljše počutje in ožji pas.

 


Izbrani izdelki za vas

JETRA
-50%
Akcijska cena 17,99 € Redna cena 35,99 €
Ogled izdelka