4 razlogi, zaradi katerih smo videti 10 let starejši

Še pred nekaj leti je bila vaša koža gladka in napeta, potem pa so se kar na enkrat začele pojavljati prve gubice. Izguba kolagena in elastičnosti zmanjšuje volumen kože, kar povzroči prve linije okrog oči, ust in na čelu. Katere so škodljive navade, ki močno vplivajo na to, kako hitro se staramo?

image

1) Ste nenehno pod stresom?

Stres je pomemben dejavnik staranja. Bolj kot smo zaskrbljeni oziroma nismo kos vsakodnevnim nalogam, bolj smo videti utrujeni. Na podlagi ameriške raziskave je bilo ugotovljeno, da so ženske, ki so nenehno izpostavljene stresu, videti kar 10 let starejše od svojih vrstnic. Prav tako lahko koža izgubi sijaj, ker ob stresu kri steče v mišice. Zato se pretok krvi pod kožo upočasni, s tem pa izgubimo sijaj.

2) Spite manj kot 6 ur na dan?

Opažate, da po napornem dnevu zvečer nikakor ne morete zaspati. Pomanjkanje spanca lahko vodi do številnih negativnih posledic, med njimi najdemo tudi staranje kože. Pomanjkanje spanca povzroča sproščanje kortizola, hormona stresa, ki povzroča gubice.

3) Se radi posladkate?

Ena izmed najpogostejših pregreh, ki jo razvijemo ljudje, je odvisnost od nezdrave hrane, predvsem sladkarij. Sladkor v telesu sproži proces glikacije, pri kateri se sladkorji vežejo na beljakovine. Ta reakcija najbolj prizadene kolagen in elastin, proteina, ki skrbita za mladosten videz. Ko se povežeta z glukozo, koža izgubi sijaj in na obrazu nastanejo gubice.

4) Imate odpor do telovadbe?

Izguba mišične mase se začne že pri 30 letih. S telesno aktivnostjo bi lahko proces staranja upočasnili in okrepili kosti in mišice. Poleg tega nam to pomaga tudi pri nadziranju lastne telesne teže, spodbuja metabolizem, pozitivno vpliva na raven holesterola in zmanjšuje možnost poškodb.

Zakaj vaša običajna nega ni dovolj?

Ko domači ukrepi ne pomagajo več, se lahko razvajate z UNDO kremo, ki združuje zaščitno in regenerativno delovanje. UNDO krema klinično dokazano zmanjšuje globino gub za 25 %, pomlajuje obraz in poveča navlaženost kože za 40 %.  Z njeno redno uporabo preprečimo razpad kolagena in spodbudimo tvorjenje novih kolagenskih vlaken.

Izbrani izdelki za vas