Razstrupite se v 10 dneh

Zaradi nevarnih toksinov, ki se v naše telo nalagajo zaradi slabe, predelane hrane, nasilne in umetne kozmetike in čistil ter onesnažene okolice, smo v konstantni nevarnosti. Ker nam s tem grozijo resne težave in bolezni, je priporočljivo, da se razstrupimo vsaj dvakrat letno. S pravilnim pristopom in prehranskimi dodatki se lahko razstrupimo tudi v desetih dneh.

image

3 nivoji razstrupljanja

Vsako razstrupljanje je osredotočeno na organe oz. toke, ki so najbolj obremenjeni – presnova, jetra in črevesje. Celovito razstrupljanje očisti oz. uredi vse tri.

Razstrupljanje za zdrava jetra

Jetra so človeška čistilna naprava. Naše telo vsak dan prejme kemikalije in toksine. Naloga jeter je njihovo odstranjevanje. Vendar sčasoma postanejo nasičena, zamaščena. Kemikalije in toksini se začnejo zbirati v telesu, v jetrnih kanalih se nabirajo kristali holesterola.

Razstrupljanje za zdrava prebavila

Temelj vsakega razstrupljanja je urejena prebava. Če želimo svoje telo očistiti strupov, moramo redno odvajati blato. Če se v prebavilih zadržuje hrana in strupi, lahko poleg nevšečnosti, kot je slaba prebava, vetrovi in bolečine v nižjem delu trebuha, dolgoročno pride do resnih bolezni, kot je rak na črevesju.

Razstrupljanje, nevidno očem

Razstrupljanje se dogaja tudi na celični ravni. Tu gre omeniti predvsem nevtraliziranje prostih radikalov. Prosti radikali so odpadniške molekule kisika, ki se potikajo v našem telesu, napadajo celice, trgajo njihove membrane, kvarijo njihov genetski material, povzročijo oksidacijo maščob in propad celic. Ta škoda na celicah se sešteva in počasi vodi do bolezenskih znakov.

10-dnevno razstrupljanje

Z urejeno presnovo, prebavo in čiščenjem jeter se naše telo lahko regenerira tudi v nekaj dneh, če mu pomagamo s primerno vadbo in prehrano.

Zato smo pri Sensilabu razvili nov izdelek 10-Days Detox, ki vsebuje kombinacijo treh naravnih prehranskih dopolnil:

  • Liver Antiox, ki prispeva k zaščiti in razstrupljevalnemu potencialu jeter,
  • Digestive Care, ki uravna naš apetit in izločanje prebavnih sokov ter poživi naše telo,
  • Colon Protect, ki podpira prebavo in vzdržuje ravnovesje in udobje prebavnega trakta.

3 vodene stopnje razstrupljanja

10-Days Detox vsebuje 3 stopnje in prehranska dopolnila, ki odgovarjajo vsaki stopnji posebej. Stašo Matjaž, vodjo projekta 10-Day Detox in svetovalno pri Sensilabu, smo povprašali, zakaj 10-dnevni razstrupljevalni program vsebuje 3 stopnje in čemu služijo? »Ker je razstrupljanje za naše telo lahko zelo velik šok, se ga je najbolje lotiti postopoma. Pred pravim 10-dnevnim detoxom svoje telo na razstrupljanje najprej pripravi z uvajalnim 5-dnevnim detoxom, na koncu razstrupljanja pa počasi spet vpeljuje svoje stare prehranjevalne navade,« pojasni Matjaževa.

  • Prva stopnja, ki se prične 5 dni pred detoxom, nam omogoči, da se telo postopoma prilagodi na nov režim prehranjevanja. V tem času postopoma iz naše prehrane izločimo vsa slaba živila, kot so mleko in mlečni izdelki, gluten, predelani mesni izdelki in določene vrste sadja in zelenjave. Poleg tega se postopoma odpovemo slabim življenjskim navadam, uživanju kave, cigaretam in alkoholu.
  • Druga stopnja ( 10-dnevni Detox) je najbolj stroga. V tem času se strogo držimo pravil prehranjevanja in naše razstrupljanje pospešimo z uživanjem naravnih prehranskih dopolnil, ki se nahajajo v paketu 10-Days Detox.
  • Tretja stopnja pa je čas po opravljenem razstrupljanju med katerim v prehrano ponovno uvajamo odsvetovana živila.

»Na ta način v naše telo prenehamo vnašati strupe, s pomočjo 10-dnevnega Detoxa pa poskrbimo, da razstrupimo naša jetra in preko prebavil izločimo vse odpadne snovi iz našega telesa,« še doda Matjaževa.

Kaj pričakovati po razstrupljanju?

Matjaževa, ki uporabnike vodi čez celoten proces razstrupljanja preko e-nasvetov, priznava, da smo lahko v času 10-dnevnega Detoxa pogosto zelo utrujeni in brez energije, saj se naše telo trudi izločiti vse strupe. A hitro doda: »Pozitivni učinki, ki jih občutimo po razstrupljanju, so številni.« To so predvsem:

  • več življenjske energije,
  • urejena prebava,
  • brez napihnjenosti,
  • odpravijo se težave s kožo, razcepljeni nohti, nespečnost …
  • Na splošno se po detoxu odlično počutimo.

Za tiste, ki se redno borijo s povišano telesno težo pa Matjaževa še doda: »Ugotovljeno je bilo tudi, da tisti, ki se lotijo detoxa, lažje hujšajo, zato je 10-dnevni Detox idealen začetek vsake diete.«

Izbrani izdelki za vas