Razstrupljanje in samopomoč z glino

V začetku leta vsi iščemo rešitev za razstrupljanje. Eden izmed zanimivih načinov razstrupljanja je tudi s pomočjo gline, ki je znan po tem, da nase veže toksine in strupe. Z glino lahko svoje telo razstrupimo ali ublažimo neprijetnosti, kot so bolečine v križu, napihnjenost, okužbe itd., na tri načine – z napitkom, obkladki ali kopeljo.

image

Glina je odlična pomočnica pri razstrupljanju. Z njeno pomočjo se lahko razstrupljamo tako, da jo zaužijemo (v tem primeru moramo kupiti temu primerno glino) ali pa si jo pripravimo v obliki obkladkov ali kopeli.

Glin je več vrst, vsaka pa ni užitna. Na našem trgu lahko kupite užitno glino, ki je slovenskega porekla. Dostopna je v obliki prahu, iz katerega lahko naredite napitek, ki ga uživate vsaj 2 tedna oz. odvisno od nasveta proizvajalca.

Priporočamo, da uporabite čim bolj naravno in domačo glino slovenskih proizvajalcev. Tako zmanjšate nevarnost, da bi z njo v telo vnesli nepotrebne strupe.

Priprava in potek razstrupljanja z glinenim napitkom: 

OPOZORILO: Če uživate kakršnekoli prehranske dodatke ali zdravila, ta uživajte vsaj dve uri po pitju glinenega napitka, saj se lahko sicer zgodi, da zmanjšate učinek kapsul oz. tablet. Če ste bolni in jemljete antibiotike, kuro z glino odsvetujemo.

Glineni napitek pripravite tako, da plastično ali leseno žličko gline raztopite v kozarcu vode. Mešanico pustite stati vsaj eno uro, najbolje da kar čez noč, da se prah dobro poveže z vodo. Zjutraj pred zajtrkom spijte tekočino, usedlino na dnu kozarca zavrzite. Popijte zjutraj pred zajtrkom ali zvečer pred spanjem. 

Napitek uživajte dva tedna, nato pa s tem prekinite. S čiščenjem ponovno začnite čez en teden in nadaljujte dva do tri teden.  Po približno dveh tednih prenehajte uživati napitek in čez en teden ponovno začnite. Pijte še dva do tri tedne in prenehajte. S tem napitkom boste očistili in razstrupili jetra in prebavni trakt.

Priprava in potek razstrupljanja z glinenim obkladkom: 

NASVET: Glineni obkladki se uporabljajo pri bolečinah v sklepih in hrbtenici, raznih poškodbah, revmi, artritisu, kožnih boleznih itd. 

Žličko naravne in čim bolj čiste gline stresite v stekleno posodo in prilijte vodo. Ne mešajte, pustite, da stoji eno uro in potem premešajte z leseno kuhalnico, da postane zmes gladka in gosta. Na štedilniku segrejte na 50°C. 

Zmes nato nanesite na prepustno tkanino oz. gazo in položite na kožo tako, da je glina na spodnji strani. 

Obkladek položite na obolelo mesto in počakajte, da se posuši. Glino dobro sperite s kože.

Priprava in potek razstrupljanja stopal z glineno kopeljo:

V kopel s toplo vodo denite veliko pest gline, jo z rokami premešajte in zdrobite grudice. Najbolje, da to storite že takrat, ko točite vodo. V kopeli namakajte stopala in uživajte najmanj 15 minut.

Nekateri strokovnjaki so prepričani, da naj bi s tovrstno kopeljo iz telesa odstranili celo težke kovine in druge toksine, pomagala pa naj bi po zdravljenju raka in drugih izpostavljenosti sevanjem, hkrati pa sprostila um. Zato je priporočljiva predvsem zvečer pred spanjem. V nekaterih primerih, ko je zakisanost telesa zelo huda, kopel potemni ali pa postane lepljiva.

Izbrani izdelki za vas