Recept: poširano jajce z avokadom

Poširano jajce ali po angleško ‘poached egg’ je jajce, ki ga pripravimo brez dodatne maščobe, saj ga ubijemo kar v vodo in skuhamo.

image

Okusna in presenetljivo nasitna jed, je odlična kulinarična izkušnja, četudi smo na dieti ali razstupljanju. Spoznajte recept.

Potrebujete:

  • jajce
  • ½ avokada
  • paradižnik
  • drobnjak
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • ½ limete, kajenski poper, sol
  • poljubno: rezina polnozrnatega kruha

Avokado prerežemo na polovico, odstranimo peško in izdolbemo meso. Narežemo ga na kocke in primešamo na lunice narezan paradižnik. Rahlo solimo, dodamo kajenski poper ter pokapamo z limetinim sokom.

Za pripravo poširanega jajca posodo napolnimo z vodo, dodamo dve žlici jabolčnega kisa in pustimo, da voda skoraj zavre. Medtem jajce ubijemo v plitko skodelico in pri tem pazimo, da se rumenjak ne razlije. V vodo, ki je tik pred vretjem, jajce spustimo točno v sredino posode in pri znižani temperaturi kuhamo približno 3 minute.

Jajce z zajemalko previdno vzamemo iz vode, ga osušimo in položimo na krožnik poleg pripravljene mešanice avokada in paradižnika.

Če smo zelo lačni, si lahko poleg privoščimo rezino polnozrnatega kruha.

Izbrani izdelki za vas