Recept: poširano jajce z avokadom

9. jan. 2015

Poširano jajce ali po angleško ‘poached egg’ je jajce, ki ga pripravimo brez dodatne maščobe, saj ga ubijemo kar v vodo in skuhamo.

Okusna in presenetljivo nasitna jed, je odlična kulinarična izkušnja, četudi smo na dieti ali razstupljanju. Spoznajte recept.

Potrebujete:

  • jajce
  • ½ avokada
  • paradižnik
  • drobnjak
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • ½ limete, kajenski poper, sol
  • poljubno: rezina polnozrnatega kruha

Avokado prerežemo na polovico, odstranimo peško in izdolbemo meso. Narežemo ga na kocke in primešamo na lunice narezan paradižnik. Rahlo solimo, dodamo kajenski poper ter pokapamo z limetinim sokom.

Za pripravo poširanega jajca posodo napolnimo z vodo, dodamo dve žlici jabolčnega kisa in pustimo, da voda skoraj zavre. Medtem jajce ubijemo v plitko skodelico in pri tem pazimo, da se rumenjak ne razlije. V vodo, ki je tik pred vretjem, jajce spustimo točno v sredino posode in pri znižani temperaturi kuhamo približno 3 minute.

Jajce z zajemalko previdno vzamemo iz vode, ga osušimo in položimo na krožnik poleg pripravljene mešanice avokada in paradižnika.

Če smo zelo lačni, si lahko poleg privoščimo rezino polnozrnatega kruha.

Oznake