Prazna košarica?
Verjetno zato, ker si še niste ogledali naše najnovejše ponudbe
Sensilab za svoje spletne strani uporablja piškotke, ki ne shranjujejo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so morda že nameščeni. Z nadaljevanjem uporabe naših spletnih strani soglašate z njihovo uporabo.
Kontaktirajte nas prek spleta ali pokličite na 0590 82 770
100% garancija na zadovoljstvo
Brezplačna dostava nad 49,99 €
Poširano jajce ali po angleško ‘poached egg’ je jajce, ki ga pripravimo brez dodatne maščobe, saj ga ubijemo kar v vodo in skuhamo.
Okusna in presenetljivo nasitna jed, je odlična kulinarična izkušnja, četudi smo na dieti ali razstupljanju. Spoznajte recept.
Potrebujete:
Avokado prerežemo na polovico, odstranimo peško in izdolbemo meso. Narežemo ga na kocke in primešamo na lunice narezan paradižnik. Rahlo solimo, dodamo kajenski poper ter pokapamo z limetinim sokom.
Za pripravo poširanega jajca posodo napolnimo z vodo, dodamo dve žlici jabolčnega kisa in pustimo, da voda skoraj zavre. Medtem jajce ubijemo v plitko skodelico in pri tem pazimo, da se rumenjak ne razlije. V vodo, ki je tik pred vretjem, jajce spustimo točno v sredino posode in pri znižani temperaturi kuhamo približno 3 minute.
Jajce z zajemalko previdno vzamemo iz vode, ga osušimo in položimo na krožnik poleg pripravljene mešanice avokada in paradižnika.
Če smo zelo lačni, si lahko poleg privoščimo rezino polnozrnatega kruha.
Izbrani izdelki za vas
Morda bi vas zanimalo