Ko pridejo na obisk prijatelji ...

Tele presne čokoladice so ravno pravšnje za vse ljubitelje zdravih sladic. Namenjene so vsem tistim, ki se ne morete odreči sladkemu, hkrati pa veste, da kupljena čokolada le ni »tisto ta pravo«. Ne vsebujejo nepotrebnih in škodljivih dodatkov, imajo močan okus po kakavu, pa še ultra enostavne za pripravo so :) Ker jih bomo pripravili v modelčkih, bodo več kot primerne, da jih postrežete, ko vas obiščejo prijatelji.

image

Sestavine:

  • 3 žlice Vegalife Bio kokosovo olje (ki naj bo v tekočem stanju)
  • 5 žlic (cca 100g) presnega kakava Sensilab foods
  • 2 žlički sladkor kokosove palme Sensilab foods

Za posip:

  • 2 žlici kakavovih zrn Sensilab foods
  • 2 žlici goji jagod Sensilab foods
  • 2 žlici nasekljanih inkovskih jagod Sensilab foods
  • 3 žlice nasekljanih mandljev (ali drugih oreškov)

Potrebujemo tudi pekač in papirčke za muffine.

image

Priprava:


V skodelici zmešajte tekoče kokosovo maslo, kokosov sladkor in postopoma dodajajte presni kakav. Dobro mešajte, da se kakav razpusti. Nastati mora zmes, ki ne sme biti niti pregosta, niti preredka.

Z maso zdaj napolnite modelčke za muffine obložene s papirčki. Masa naj prekriva dno za približno 1 cm debeline.

Na kakavovo maso zdaj potresite: mandlje, kakavova zrna, goji jagode in inkovske jagode. Zdaj postavite pekač v zmrzovalnik za 1 uro.

Vzemite čokoladice iz pekača in odstranite papirčke.

Tako: nastale so vam lepe okrogle čokoladice, ki jih lahko zobate brez slabe vesti.