Recepti: acai jagode

Acai jagode, ki poskrbijo za razstrupljanje, uravnavanje telesne teže in sobro počutje, lahko uživamo v obliki prehranskega dopolnila ali pa jih kot superživilo dodamo različnim jedem, sladicam, zmešančkom in podobno. Spodaj smo za vas zbrali nekaj slastnih receptov.

image

Tahinijeve kroglice

Sestavine: 1 skodelica zdrobljenih mandljev, ½ skodelice kokosove moke, 4 žlice temnega tahinija, 1/3 skodelice medu, 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta, 1 žlička acai jagod v prahu BIO Acai, sezamova semena

Vse sestavine dobro premešajte, le sezamova semena pustite ob strani. Zmes mora biti toliko suha, da jo boste lahko oblikovali in bo obdržala obliko. Hkrati pa dovolj vlažna, da se ne bo drobila, ko jo boste stisnili v rokah.

Z rokami izoblikujte dvanajst kroglic. Lahko tudi pripravite manj kroglic, da bodo večje. Odločitev prepuščamo vam. Po krožniku posipajte sezamova semena in kroglice povaljajte v njih tako, da se seme prime na kroglice. Po potrebi rahlo pritisnite, da se semena primejo.

Dober tek!

Vijolični zmešanček 

Sestavine: banana, skodelica jagod po lastni izbiri, 1 žlička acai jagod v prahu BIO Acai, čajna žlička kakava v prahu, skodelica mandljevega mleka, dva metina lista za dekoracijo

Sestavine (brez metineih listov) premešajte v blenderju oziroma mikserju. Okrasite z metinima listoma in uživajte!

Acai humus

Sestavine: čajna žlička acai jagod v prahu BIO Acai, dve konzervi kuhane čičerike, trije stroki česna, štiri čajne žličke tahinija, sok ene limone, ½ čajne žličke mlete kumine, ¾ skodelice vode, sol, peteršilj, mleta paprika po okusu, žlica olivnega olja. V blenderju ali mikserju premešajte vse sestavine.

Mešajte toliko časa, da postane gladka zmes brez grudic. Pripravili ste odličen namaz, ki se že svež prileže h kruhu. Ostanke lahko shranite v manjše kozarce, ki naj bodo tesno zaprti. Hranite v hladilniku.

Izbrani izdelki za vas