Recepti za pripravo jedi po paleo dieti

Za vse, ki ste se odločili poskusiti s paleo dieto, smo pripravili tri okusne recepte, ki so prava osvežitev v vročih poletnih dneh.

image

Piščančja solata

Sestavine:

  • 5oog piščančjih prsi brez kože
  • 3 žlice olivnega olja
  • 4 stebla zmlete zelene
  • 1 avokado (brez olupka, narezan na koščke)
  • 1-2 čajni žlički mletega svežega pehtrana
  • 1-2 čajni žlički mletega svežega timijana
  • 1-2 čajni žlički mletega svežega kopra
  • sok polovice limone
  • sol, poper

Za preliv:

  • 2 rumenjaka
  • sok pol limone
  • ½ skodelice avokadovega olja
  • ščepec soli in poper

Priprava:

Pečico segrejte na 200 stopinj. Piščančje prsi položite v stekleni pekač in ga prelijte z nekaj maščobe ter potresite z malo soli in popra. Pecite 15-20 minut oz.vse, dokler piščančje prsi niso kuhane. Nato ga ohladite za osvežujočo solato.

Zdaj je čas za pripravo preliva. Avokadovo olje je za ta preliv najboljše, lahko pa ga izberete po svojem okusu. V multipraktik dodajte rumenjake in limono ter naredite gladko zmes. Ko sta dobro premešana, dodajajte avokadovo olje, vendar zelo počasi, da se začne gostiti. Nato preliv postavite v hladilnik. Piščanca narežite na kocke, dodajte nasekan avokado, sveža zelišča, vsa preliv, limonin sok in malo soli ter popra.

Gnezdo iz jajc in kolerabe

Sestavine:

  • 1 velika olupljena rumena koleraba
  • ½ sesekljane čebule
  • 1 strok mletega česna
  • 2-3 žlice olja po okusu
  • 2-3 jajca (lahko tudi več)
  • sol, poper
  • peteršilj za okras

Priprava:

Olupite kolerabo, jo grobo sesekljajte ali nastrgajte z strgalnikom za sir. Ponev postavite na srednje močan ogenj, dodajte malo olja in mleti česen. V skledi zmešajte narezano čebulo in kolerabo. Potresete z malo soli in popra ter v ponvi pražite 4-5 min. Ko je koleraba kuhana, jo razporedite v krog in v sredino razbijte jajca. To jed lahko naredite tudi v več serijah in vsakemu gostu posebej postrežete jajca v gnezdu iz kolerabe. Na koncu potresite z malo peteršilja.

Osvežilen mavričen zmešanček

Sestavine:

  • 1 skodelica svežih jagod
  • 1 skodelica svežih robid
  • 1 sveža banana
  • 2 skodelici sveže špinače
  • ½ skodelice mandljevega ali kokosovega mleka

Priprava:

Operite in osušite špinačo, jagode in robide. Če želite ustvariti različne barvne plasti, najprej zmešajte jagode in nekaj mandljevega mleka v kozarce. Nato zmešajte robide in kanček mandljevega mleka in prelijte čez jagodno mešanico. Na koncu zmešajte banane in špinačo skupaj s preostalim mandljevim mlekom in vlijte v kozarce na vrh borovnic. Za okras dodajte na vrhu smutija še jagodo ali robido.

Dober tek!

Izbrani izdelki za vas