Bolečine v trebuhu, vetrovi, siljenje na bruhanje... imamo rešitev!

Ste že slišali za laktozno intoleranco? Mogoče pa ste jo občutili. Gre za to, da vaše telo ne proizvaja (dovolj) posebnega encima, ki je zadolžen za prebavljanje mlečnega sladkorja – laktoze. To pomeni, da imate po uživanju mlečnih izdelkov precejšnje prebavne težave. Nekoč je bila rešitev odrekanje mlečnim izdelkom, danes je rešitev LactoComfort.

image

Povezavo med mlečnimi izdelki in prebavnimi težavami (napihnjenost, vetrovi, napenjanje, driska, bolečine v trebuhu) kar hitro opazimo, če gre za take mlečne izdelke, ki jih takoj prepoznamo: mleko, sir, skuta, jogurt, maslo. Kaj pa viri mlečnega sladkorja (laktoze), ki jih ne prepoznamo takoj?

Cel kup skritih virov laktoze, ki nam lahko dela težave

Velika težava je v tem, da mogoče nekaterih živil ne povezujemo z mlečnim sladkorjem (laktozo), ki bi nam utegnil greniti življenje.

Laktoza je lahko v manjših ali večjih količinah dodana pripravljeni hrani, na primer kruhu in pekovskim izdelkom, žitaricam za zajtrk, margarini, solatnim prelivom, omakam, sladkarijam in pecivom, instant pire krompirju, instant juham …

Si zamišljate, da morate zdaj začeti prebirati vse deklaracije na živilih v trgovini, vedno biti v skrbeh, ko greste v restavracijo, in prenehati jesti pol stvari, ki so vam všeč?

Kar 30 % Slovencev je laktozno intolerantnih

Po ocenah strokovnjakov ima laktozno intoleranco, torej tudi težave s prebavljanjem mlečnega sladkorja laktoze, okrog 30 % Slovencev, podobno kot drugod po osrednji Evropi.

Podatki o laktozni intoleranci se v različnih delih sveta zelo razlikujejo: v Evropi so najbolj obremenjeni prebivalci južnih držav (torej tudi tisti, ki prihajajo iz sredozemskega območja), saj jih je laktozno intolerantnih kar okoli 70 %!

Pozabite na odrekanje! Rešitev je tu!

Nekoč ljudje niso imeli na voljo drugega, kot da so se popolnoma odrekli mlečnim izdelkom ali tvegali, koliko jih lahko še zaužijejo, preden nastopijo težave. Danes, z razvojem znanosti je povsem drugače.

Ne glede na to, ali vaše telo sploh ne proizvaja encima za prebavo laktoze ali ga le deloma, ste zdaj lahko brez skrbi. Rešitev je preprosta: ob obroku zaužijte kapsulo LactoComforta, ki vsebuje encim laktaza  – in pozabite na skrbi!

LactoComfort – naravna rešitev za vse, ki jim mlečni izdelki povzročajo težave

LactoComfort so kapsule z encimom laktaza, ki jih zaužijete pred ali med obrokom. Če imate pomanjkanje omenjenega encima za prebavo mleka ali ga vaše telo sploh ne proizvaja, boste lahko brez skrbi in vnaprejšnjih načrtovanj šli na kosilo s prijatelji, si privoščili kremno juho ali pire krompir, za sladico pa panacotto, svoj najljubši sladoled ali capuccino.

LactoComfort pomeni konec tiščanja v trebuhu, vetrov, napenjanja, zgage in slabosti ter več sproščenosti, ko ste doma, v službi ali na poti.

Nič več skrbi glede pomanjkanja kalcija

Kot pri vseh izločevalnih dietah lahko tudi ob izločanju mlečnih izdelkov tvegamo pomanjkanje pomembnih hranilnih snovi. V povezavi z mlečnimi izdelki strokovnjaki najpogosteje omenjajo tveganje za pomanjkanje kalcija, ki ne le da krepi naše kosti, mišice in zobe, ampak prispeva tudi k dobri prebavi. Zdaj imate naravno rešitev in ste lahko brez skrbi in brez odrekanja – LactoComfort