Prazna košarica?
Verjetno zato, ker si še niste ogledali naše najnovejše ponudbe
Sensilab za svoje spletne strani uporablja piškotke, ki ne shranjujejo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so morda že nameščeni. Z nadaljevanjem uporabe naših spletnih strani soglašate z njihovo uporabo.
Kontaktirajte nas prek spleta ali pokličite na 0590 82 770
100% garancija na zadovoljstvo
Brezplačna dostava nad 49,99 €
Ste že slišali za laktozno intoleranco? Mogoče pa ste jo občutili. Gre za to, da vaše telo ne proizvaja (dovolj) posebnega encima, ki je zadolžen za prebavljanje mlečnega sladkorja – laktoze. To pomeni, da imate po uživanju mlečnih izdelkov precejšnje prebavne težave. Nekoč je bila rešitev odrekanje mlečnim izdelkom, danes je rešitev LactoComfort.
Povezavo med mlečnimi izdelki in prebavnimi težavami (napihnjenost, vetrovi, napenjanje, driska, bolečine v trebuhu) kar hitro opazimo, če gre za take mlečne izdelke, ki jih takoj prepoznamo: mleko, sir, skuta, jogurt, maslo. Kaj pa viri mlečnega sladkorja (laktoze), ki jih ne prepoznamo takoj?
Velika težava je v tem, da mogoče nekaterih živil ne povezujemo z mlečnim sladkorjem (laktozo), ki bi nam utegnil greniti življenje.
Laktoza je lahko v manjših ali večjih količinah dodana pripravljeni hrani, na primer kruhu in pekovskim izdelkom, žitaricam za zajtrk, margarini, solatnim prelivom, omakam, sladkarijam in pecivom, instant pire krompirju, instant juham …
Si zamišljate, da morate zdaj začeti prebirati vse deklaracije na živilih v trgovini, vedno biti v skrbeh, ko greste v restavracijo, in prenehati jesti pol stvari, ki so vam všeč?
Po ocenah strokovnjakov ima laktozno intoleranco, torej tudi težave s prebavljanjem mlečnega sladkorja laktoze, okrog 30 % Slovencev, podobno kot drugod po osrednji Evropi.
Podatki o laktozni intoleranci se v različnih delih sveta zelo razlikujejo: v Evropi so najbolj obremenjeni prebivalci južnih držav (torej tudi tisti, ki prihajajo iz sredozemskega območja), saj jih je laktozno intolerantnih kar okoli 70 %!
Nekoč ljudje niso imeli na voljo drugega, kot da so se popolnoma odrekli mlečnim izdelkom ali tvegali, koliko jih lahko še zaužijejo, preden nastopijo težave. Danes, z razvojem znanosti je povsem drugače.
Ne glede na to, ali vaše telo sploh ne proizvaja encima za prebavo laktoze ali ga le deloma, ste zdaj lahko brez skrbi. Rešitev je preprosta: ob obroku zaužijte kapsulo LactoComforta, ki vsebuje encim laktaza – in pozabite na skrbi!
LactoComfort so kapsule z encimom laktaza, ki jih zaužijete pred ali med obrokom. Če imate pomanjkanje omenjenega encima za prebavo mleka ali ga vaše telo sploh ne proizvaja, boste lahko brez skrbi in vnaprejšnjih načrtovanj šli na kosilo s prijatelji, si privoščili kremno juho ali pire krompir, za sladico pa panacotto, svoj najljubši sladoled ali capuccino.
LactoComfort pomeni konec tiščanja v trebuhu, vetrov, napenjanja, zgage in slabosti ter več sproščenosti, ko ste doma, v službi ali na poti.
Kot pri vseh izločevalnih dietah lahko tudi ob izločanju mlečnih izdelkov tvegamo pomanjkanje pomembnih hranilnih snovi. V povezavi z mlečnimi izdelki strokovnjaki najpogosteje omenjajo tveganje za pomanjkanje kalcija, ki ne le da krepi naše kosti, mišice in zobe, ampak prispeva tudi k dobri prebavi. Zdaj imate naravno rešitev in ste lahko brez skrbi in brez odrekanja – LactoComfort
Morda bi vas zanimalo