Rešitve urinske inkontinence

Urinska inkontinenca je velik problem, ker osebe zaradi pogostih odhodov na stranišče in uhajanja urina postanejo nedružabne in introvertirane. A kakovost življenja si lahko povrnejo, če tovrstno inkontinenco ublažijo ali ustavijo. Spoznajte, kako.

image

Kaj je urinska inkontinenca?

O urinski inkontinenci govorimo, kadar pride do nenadzorovanega uhajanja urina po kapljicah ali v celoti, tudi ko ga poskusimo zadržati. Prizadene kar 5 do 10 odstotkov prebivalstva, kar 70 odstotkov prizadetih pa nikoli ne obišče zdravnika. Urinska inkontinenca predstavlja pereč problem, saj se osebe zaradi pogostih odhodov na stranišče in uhajanja urina odmaknejo iz družbe in začnejo zapirati vase.

Kdo je še posebej nagnjen k urinski inkontinenci?

Čeprav je urinska inkontinenca pogosto zastopana pri osebah v tretjem življenjskem obdobju, lahko prizadene kogarkoli, ne glede na spol ali starost. Znano je, da urinska inkontinenca kar dvakrat pogosteje prizadene ženske kot moške. Še posebej ranljiva skupina pa so ženske v postmenopavzalni dobi in ženske po porodu.

Zakaj pride do urinske inkontinence?

Urinska inkontinenca je najpogosteje posledica dejavnikov staranja, ki negativno vplivajo na mišice sečnega mehurja in porušijo hormonsko ravnovesje. Posledica so oslabljene mišice medeničnega dna, zmanjšana elastičnost mišic sečnega mehurja in nehoteno uhajanje urina.

Kako si lahko pomagamo sami?

Kot preventivo lahko dosledno izvajamo Keglove vaje. Urinsko inkontinenco pa lahko zdravimo s terapijo TMP (transpelvična magnetna stimulacija), ki jo izvajamo tudi v naši ordinaciji. S terapijo krepimo mišice medeničnega dna, zdravljenje pa je udobno in popolnoma neboleče. Poleg terapije TMP je priporočljivo uživanje prehranskega dopolnila, ki vsebuje naravne izvlečke bučnih semen in sojinih izoflavonov.

Kako deluje kombinacija bučnih semen in sojinih izoflavonov?

Kombinacija izvlečka bučnih semen in sojinih izoflavonov preprečuje razgradnjo spolnih hormonov in s tem uravna njihovo ravnovesje v našem telesu. Izvlečka poleg tega uravnata delovanje mišic sečnega mehurja, ki so odgovorne za nadzorovano odvajanje urina. Prehransko dopolnilo tako na preprost in naraven način preprečuje simptome urinske inkontinence in izboljšajo kvaliteto našega življenja.