Prazna košarica?
Verjetno zato, ker si še niste ogledali naše najnovejše ponudbe
Sensilab za svoje spletne strani uporablja piškotke, ki ne shranjujejo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so morda že nameščeni. Z nadaljevanjem uporabe naših spletnih strani soglašate z njihovo uporabo.
Kontaktirajte nas prek spleta ali pokličite na 0590 82 770
100% garancija na zadovoljstvo
Brezplačna dostava nad 49,99 €
Ste se že srečali s kakavovim maslom? Nekateri ga uporabljajo v kozmetiki, nekateri pa celo v kuhinji. Nas pa je zanimalo – zakaj točno kakavovo maslo velja za zdravo.
1. Kakavovo maslo ni živalskega izvora, ampak je eden od produktov predelave kakavovega zrna. V procesu čiščenja, praženja in stiskanja kakavovih zrn se iz njih pridobiva kakavovo maslo in kakav v prahu. Če bi ta dva produkta združili skupaj, bi dobili čokolado (ki ji moramo dodati še mleko in sladkor – odvisno od vašega okusa). Kakav v prahu čokolado obogati z okusom, barvo in kofeinom, kakavovo maslo pa poskrbi za njeno strukturo, gladkost in velikost.
2. Posebna kombinacija maščob kakavovemu maslu omogoča, da je pri sobni temperaturi v trdnem stanju – ko pa ga namažete na svojo kožo, se utekočini. In to je tudi razlog, zakaj se čokolada v naših ustih (in včasih tudi v žepih) kar stopi. Prav tako kakavovo maslo ne more oksidirati, kar pomeni, da pomaga čokoladi ohranjati daljši rok uporabnosti.
3. Kakavovo maslo je v osnovi sestavljeno iz palmitinske, stearinske in oleinske kisline, ki imajo vse skupaj veliko pozitivnih učinkov na naše telo. A to še vedno ne pomeni, da lahko kakavovo maslo ali čokolado uživate v neomejenih količinah.
je kakavovo maslo pogost dodatek k negovalnim kremam ali vlažilnim losjonom? Obožujejo pa ga predvsem nosečnice, saj naj bi zmanjševalo možnost nastanka strij.
Morda bi vas zanimalo