Rezanje energetskih vezi, ki nam ne služijo več

S tem preprostim ritualom si boste povrnili svojo energijo. Vzeli jo boste od druge osebe nazaj - v svoj sistem. S tem boste okrepili sebe in istočasno pomagali drugi osebi. Razbremenili boste oba.

image

V šoli so nas učili, da smo biokemična bitja, a smo pravzaprav električna bitja. Naše funkcije, telesne, miselne, kemijske so posledica in odvisne od našega električnega polja.

Človeški energetski sistem je kot električno vezje ali pa kot novoletna jelka z lučkami na njej. Bolj močno osebno energijo imamo, intenzivneje gorijo lučke, slabšo imamo, manj svetijo lučke.

Šamani dobro vedno, da za polno in svobodno življenje potrebujemo zalogo svoje energije, cirkulacijo, pretok lastne energije. Da bi le to bilo mogoče in bi izkoriščali termine kvantne fizike, jo moramo imeti dovolj, jo dobiti nazaj ali pa enostavno ustaviti odtekanje le-te.

Zakaj izgubimo delež svoje energije

Na poti življenja srečujemo različne ljudi in tvorimo različne odnose. Znaten del svoje energije smo skozi različno intenzivne odnose v življenju pustili pri drugih ljudeh; sploh pri ljubezenskih partnerjih in tistih, na katere so nas vezale prisege, pričakovanja in obljube.

Te vezi so energetske niti, ki nas vežejo na drugo osebo in pogosto (a ne vedno!) nam ne služijo več, so nam v breme, onemogočajo evolucijo, biti v »v tem trenutku; tukaj in zdaj«. V sedanjosti je naša moč. In dokler smo vezani na preteklost, ne moremo živeti v sedanjosti.

Čas za energije ni relevanten. Travma, bolečine, odnosi, ki so se lahko zgodili 20 let nazaj, so energetsko še vedno tukaj in zdaj, v tem trenutku. Ta trenutek mora zato nujno postati svoboden.

Kdo nam pije energijo? Načeloma globoko v sebi vemo, katere vezi so tiste, ki so nam v breme in nam ne služijo več.

»Ali bom s tem izgubili ljubljeno osebo in ji sporočil, da mi ni več mar?«

Ne skrbite. Postopek prekinitve vezi z drugo osebo ne pomeni »Ne ljubim te več« ali »Vseeno mi je zate.« Ravno nasprotno. Opuščanje disfunkcionalnih delov razmerij (preteklih ali trenutnih) lahko razmerje ozdravi in mu omogoči razcvet. Ko prekinemo vezi s sočutjem in ljubeznijo, razbremenimo oba; sebe in to drugo osebo. Rezultat se občuti takoj, v nekaj dneh, boste opazili spremembo v počutju, zelo verjetno je tudi, da boste prejeli odziv te osebe.

Postopek prekinitve energetskih vezi iz preteklosti, ki nam ne služijo več

Pred samim postopkom lahko izberete osebo, s »katero boste postopek izvedli«, ali pa dovolite izbor svojemu višjemu jazu.

Predlagam, da sami izberete najljubšo obliko sproščanja, zaprite oči v sedečem ali ležečem položaju in si predstavljajte, da ste nekje v naravi, poslušajte zvoke narave, ptičje petje, lahko zvok reke ali potoka, sonce naj nežno boža vaše telo in bodite obkroženi z nežnim vonjem najljubših cvetlic.

Če pridejo misli, jih enostavno pustite da gredo svojo pot. Naj bodo kot oblački. Ko vsi oblački na nebu izginejo in se razpihajo, ste popolnoma sproščeni.

Tehnika osmice / ali dveh prepletenih krogov

V naravi kjer ste, obdani s pticami, zagledate klop, na katero se usedete in pokličete svoj višji jaz. Ni važno, če svojega višjega jaza še ne poznate, on ve, kaj dela, in bo tam z vami. Vaš višji jaz se usede poleg vas na klop. Predstavljajte si ga kot osebo, energijo, svetlobo ali le kot občutek varnosti.

Prosite svoj višji jaz, naj na tla nariše krog s premerom 1 metra. Narisan je bodisi s kamni, peskom, svetlobo, kakor je vam ljubo. Potem ga prosite, da na tla nariše še en tak krog, ki se dotika vašega, tako da skupaj tvorita osmico. Stopite v prvi krog in prosite višji jaz naj v drugi krog pripelje osebo, s katero želite prerezati nerabne energetske vezi, niti, ki vaju vežejo.

Oseba, s katero želite prerezati energetske vezi, pride v ta drugi krog. Lahko stoji, hodi ali se le pojavi. Predstavljajte si čim bolj živo to osebo. Bolj bo vizualizacija živa, močneje bo delovala.

Vzemite si čas, oglejte si to osebo. Začutite vajine vezi, energetske niti. Dobre, slabe, težke, nežne, močne. Vse. Lahko si jih predstavljate kot vrvi, kovinske niti, svetlobno povezavo. Sedaj vidite vse vezi, ki vaju vežejo.

Višji jaz k vam prinese skrinjico z orodji in jo pusti pri vaših nogah. V njej so vsa orodja, ki za rezanje vezi potrebujete. Škarje, klešče, moč. Počasi začnite z rezanjem energetskih vezi pri sebi, pri svojemu telesu, eno po eno. Ko porežete vse niti pri svojem telesu, stopite do druge osebe in začnite rezati niti še pri njenem telesu.

Vidite, kako te niti padajo na tla. Če začutite, da so med vama kašne vezi, ki jih ne želite prekiniti, jih obdržite. Pomembno je razumeti, da ne režemo samo slabih izkušenj in stvari, ampak je dobro narediti rez tudi s tistimi vezmi, na katere smo navezani, jih imamo za lepe. Porežemo vse, kar ne spada več v »tukaj in zdaj«. To ne pomeni konec razmerja, ampak postopek izboljšanja odnosa med ljudmi.

Zdaj, ko ste porezali vse niti med vama, preverite svoje telo in ali so na mestih, kjer ste rezali vezi, rane. Če so, si predstavljajte, da imate v roki zdravilno kroglo svetlobe in se z njo dotikate ranjenih mest, ki so v trenutku zaceljena, pozdravljena. Nato preverite še drugo osebo, in če rane ima, pozdravite tudi njo.

Zahvala in preobrazba

Zahvalite se tej osebi, da je prišla, za medsebojno izkušnjo, za razumevanje, da je bil ta proces nujen za vašo rast. Zahvalite se višjemu jazu, da je osebo pripeljal, ter pustite osebi, da gre. Ostali ste sami.

Na tleh zagledate odrezane vezi, poberite jih s tal in jih sežgite v Soncu. Zamislite si Sonce poleg vas, do katerega lahko stegnete roko, in vezi enostavno sežgete v njem, vaša roka ognja ne občuti. S tal nato poberite tudi skrinjico z orodjem in jo prav tako sežgite v soncu.

Sonce, ogenj, je transformativna sila. Popolnoma bo izbrisala in preobrazila stare vezi. Vaša energija, ki je bila do sedaj pri drugi osebi, se bo vrnila k vam in obratno.

Naj višji jaz sedaj zbriše krog druge osebe, vi stopite ven iz svojega in višji jaz naj izbriše še vašega. Nobene sledi ni več, kaj ste počeli.

Zahvalite se višjemu jazu, nato naj odide. Vi ste lažji, olajšani. Ta kraj je sedaj vaš kraj moči in po potrebi se lahko vračate vanj, kadarkoli želite.

Zelo verjetno je, da boste zelo hitro opazili, kako drugače se počutite in morda celo prejeli povratno informacijo osebe, če imate možnost stika. Na nek način boste prejeli dokaz o tem, da tehnika deluje in da jo je druga oseba prav tako začutila; čeprav morda ne bo vedela, kaj se je zgodilo.

Um vam bo govoril, da ste si samo domišljali, zato vedite, da so se na energetskem nivoju zares zgodile spremembe in so delovale na vaš sistem. Kvantni fiziki bi to tretirali kot dejansko resnico.

In kar je najlepše v vsem tem, tej tehniki, je to, da nič ne zdravi bolj učinkovito in učinkuje tako blagodejno in celostno kot odpuščanje. Drugim, predvsem pa sebi.

Naj vam tehnika dobro služi :)

Anja

Izbrani izdelki za vas