Se počutite kot suha sliva?

Nekje okoli 30. leta lahko opazimo prve gubice, če pa ste se veliko izpostavljali sončnim žarkom (ali solariju) in niste poskrbeli za ustrezno zaščito, pa se koža prične starati že veliko prej.

image

Ne glede na vašo starost, pa se velikokrat skrb in strah, ki ga čutite pred staranjem, odraža v pretiranem zapravljanju za raznovrstne izdelke, ki naj bi znake staranja preprečili.

Staranje in gubanje je posledica kompleksnih dogodkov in dejavnikov. Zaradi fizioloških sprememb v telesu od rojstva do smrti se manjša sposobnost organizma, da se prilagodi metaboličnemu stresu. Vsak od nas bi rad upočasnil proces staranja.

Kaj lahko storimo sami?

  • Ne izpostavljajte se soncu in izogibajte se solariju, poleti uporabite primerno zaščitno kremo,
  • skrbite za primerno hidracijo in pijte dovolj vode,
  • poskrbite za dovolj kvalitetnega spanca,
  • jejte raznoliko hrano in poskrbite za vsakodnevno gibanje,
  • izogibajte se stresu,
  • opustite kajenje.

Vsem je poznano, da strukturo kože sestavljajo kolagenske niti in elastin. Struktura kolagenske mreže se ves čas spreminja. S staranjem se kolagenske niti vedno bolj razgrajujejo in vedno slabše obnavljajo. Posledica tega je, da koža postane neelastična, mlahava, pojavijo se vedno bolj izrazite gube. Obnova kolagenske mreže mora biti hitra in učinkovita, da ne pride do poslabšanja kakovosti kože.

K sreči obstaja učinkovita rešitev. To je Undo krema, ki zavira razpadanje kolagenske mreže, spodbudi nastanek novih kolagenskih vlaken in izboljša strukturo kože.

Poleg tega pa so v kremi močni antioksidanti, ki zmanjšajo učinek prostih radikalov v koži. Nanos kreme se svetuje dvakrat dnevno na očiščen obraz.

Izbrani izdelki za vas