Ali se zbujate ob 2 zjutraj? Najverjetneje imate zato težave z izgubo kilogramov!

Neverjetno, koliko se nas zbuja ponoči! Glede na raziskavo, ki je bila objavljena v Annals of Internal Medicine, 45 % ljudem primanjkuje spanca. In najbolj nenavadno je, da se večina zbuja med 1. in 3. uro zjutraj. Imate podobne težave? Nadaljujte z branjem in odkrijte, kaj to pomeni in zakaj je to slabo za vas, če poskušate shujšati.

image

Ne glede na to, ali se zbujate samo za obisk stranišča, ali potem ko se zbudite, ne morete zaspati nazaj – zbujanje med 1. in 3. uro zjutraj nosi večji pomen, kot si morda mislite.

Glede na kitajsko tradicionalno medicino je vsak del dneva povezan s specifičnim organom. Okoli 2. ure zjutraj so najbolj aktivna naša jetra. Zakaj je to pomembno? No, če bi radi izgubili kakšen kilogram, je to izrednega pomena, saj so jetra odgovorna za presnovo maščob.

Zamaščena jetra in težave s pridobivanjem teže

Časi, ko so znanstveniki verjeli, da so zamaščena jetra zgolj posledica pretiranega pitja, so že zdavnaj mimo. V današnjem sodobnem času se soočajo z mnogimi težavami, ker so jetra odgovorna za prečiščevanje naših teles od znotraj. 

Sladkarije in sladke pijače, hitra prehrana in toksini iz kozmetike, vode in zraka, stres in hormonsko neravnovesje imajo zelo negativen vpliv na ta naš pomemben organ. Zamaščena jetra, ki niso posledica uživanja alkohola, so zelo pogosta v sodobni družbi. Nekatere raziskave kažejo, da več kot 40 % ljudi kaže znake zamaščenih jeter.

Ko so naša jetra preobremenjena, zelo težko obratujejo s polno paro. In ker je odstranjevanje toksinov in odvečnih hormonov iz našega telesa prioriteta, presnova maščob pride na vrsto šele naslednja.

Očistite svoja jetra in pospešite izgubo kilogramov

Zelo preprosto je. Če bijete bitko s prekomerno težo, morate najprej pomagati svojim jetrom.

Menite, da težava ni v jetrih? Preverite najpogostejše znake preobremenjenosti jeter:

  • zbujanje med 1. in 3. uro zjutraj
  • pridobivanje maščobnih blazinic okoli pasu
  • pridobivanje teže kljub nenehnim dietam
  • rdeče dlani
  • nenehna utrujenost
  • slabo razpoloženje
  • visok krvni pritisk
  • prebavne motnje

Pomagajte svojim jetrom z našim 10-dnevnim razstrupljevalnim paketom Liver Lean:

Izbrani izdelki za vas