5 shujševalnih trikov, ko smo v službi

Se tudi vam zdi, da cel dan presedite na stolu? Dolgi delovniki nam pogosto še prekrižajo aktivne popoldanske načrte, stres pa nas vodi do želje po sladkarijah. Ste opazili, da so malice v menzah in okoliških restavracijah postale sumljivo kalorične? Z majhnimi triki lahko tudi med delovnim časom poskrbimo za fit postavo, ki jo bomo lahko oboževali v popoldanskem času. 

image

Malce telovadbe ne škodi

Že res, da nimamo pisarn, v katerih bi lahko naredili 3-minutni set počepov, zasukov in poskokov, ki pospešijo presnovo in izboljšajo počutje.

Lahko pa si pomagamo na drugačen način: namesto dvigala uporabimo stopnice, ki jih prehodimo s hitrim tempom, med malico izkoristimo sončne dneve in opravimo kratek sprehod. Že nekajminutna hoja bo sprostila telo, duha, pa še na presnovo bo pozitivno vplivala. Smo že omenili večji delovni elan?

Če imate na vsako uro priložnost potelovaditi (priporočamo razbremenitev rok, hrbta in medenice), vam bo telo ob koncu dneva še kako hvaležno. Ne samo to, poznalo se bo tudi na počutju in postavi. 

Sensilab priporoča: Odkrijte, kako lahko »skrijete« fizično aktivnost v poslovni svet. Medtem ko telefonirate, se prehajajte po pisarni, namesto dvigala pa uporabljajte stopnice. Med malico se s sodelavko odpravite na kratek sprehod.

Če bi se radi znebili celulita, je hoja po stopnicah resnično priporočljiva. Za večji in hitrejši učinek pa priporočamo Slimcut DRAINER, ki ima učinek drenaže. Drenaža velja za enega od najbolj učinkovitih načinov odprave celulita.

Zakaj bi hodili v kozmetični salon in zapravili na stotine evrov, če pa si lahko enako učinkovito drenažo privoščite kar doma? Ali pa še bolje: kar med službo!

image

Hoja po stopnicah vas bo napolnila z energijo, poleti pa vam bo prinesla nasmeh na obraz, ko boste oblačili kratke hlače. 

Kava? Ne, zeleni čaj bom.

Kava je super stvar – raziskave kažejo, da lahko zmerna količina (od 1 do 2 kavni skodelici na dan) celo prispeva k zbranosti in produktivnosti možgančkov. Pretiravati pa nikar.

Kava spodbuja inzulinski poskok, ki ima v telesu vlogo kopičenja. Zato se maščobne zaloge ob prepogostih in intenzivnih inzulinskih poskokih kopičijo še hitreje.

Sensilab priporoča: Po jutranji kavici si pripravite vrč zelenega čaja in ga srkajte čez cel dan, ko ste v pisarni. Zeleni čaj pospešuje metabolizem, pa še dviguje raven energije in fokus. Počasno presnovo in prebavo, ki vam onemogočata sanjsko postavo, pospešite s Slimcut Dietstar. Njegova moč se kaže tudi v zagotavljanju zmanjšane absorpcije maščob in preprečevanju nastajanja novih. 

Lahka sladica namesto čokolade

Se tudi v vaši pisarni po 14. uri čudežno začnejo odpirati predali, iz njih pa kar skačejo sladke pregrehe? Če se težko nadzorujemo pri tem, koliko sladkarij pojemo, nam ne pomaga niti to, da imamo v predalu "bolj zdravo" pregreho (beri: temno čokolado).

V predal raje skrijte zdrav prigrizek, ki ne le poteši želje po sladkem, ampak tudi prispeva k zapeljivi postavi.

Sensilab priporoča: V predal (ali pa na mizo) vsak dan pospravite zelenjavo. Korenček je odlična rešitev, ko pade »cuker«! 

image

Malico si pripravite kar doma. Tako boste natančno vedeli, kaj vse vsebuje hrana, ki jo boste zaužili. 

Pripravite si malico

Hrana v menzi ali restavraciji pogosto skriva precej več kalorij, kot bi si mislili. Mastni prelivi, kisla smetana ali pa maslo v pirejih in omakah, moka v obarah in ocvrta hrana na splošno ne pomenijo nič dobrega. Če imate možnost, si sami pripravite malico, ki jo pojejte v mirnem kotičku. 

Morda boste na začetku deležni čudnih pogledov, a verjemite: v pisarni boste postavili nov trend. Kar naenkrat se bo krog tistih, ki si doma pripravljajo hrano, povečal. Zasluga pa bo šla tudi vam!

Sensilab priporoča: Solata je najpreprostejša malica. Težje sestavine postavite na dno plastične posodice, zelenje in semena na vrh. Če ste ljubitelj polivke, si jo pripravite sami, v službo pa jo prinesite v lončku. Odlična malica so tudi solatni zavitki ali doma narejene tortilje z zelenjavo. 

Za učinkovito izgorevanje maščob, ki bo ob pravilni prehrani in gibanju še hitrejše, priporočamo Slimcut Fat Burner Drink. V njem je kombinacija sestavin, ki vam bodo pomagale zmagati v boju z odvečnimi maščobnimi blazinicami.