Simptomi menopavze in njihovi blažilci

Simptome menopavze, kot so neredne menstruacije, vročinski oblivi, nočno potenje, izpadanje las, glavoboli in migrene, nizek libido, suha nožnica, bolečine v sklepih in inkontinenca, razdražljivost, depresija in nespečnost lahko ublažimo. Preberite, kako.

image

Ker gre pri menopavzi bistveno za to, da takrat upade koncentracija estrogena, zdravljenje poteka predvsem tako, da se ta hormon skuša dvigniti, nadomestiti. Tako lahko stanje rešujemo s hormonskim nadomestnim zdravljenjem ali pa z naravnimi rastlinskimi izvlečki, ki posnemajo delovanje hormona estrogena in zato dokazano blažijo simptome.

Premagovanje simptomov in naravna pomoč

Takšen prehranski dodatek z naravnimi izvlečki je tudi Menagold, ki vsebuje 100 % naravne sestavine, in sicer sojine izoflavone, črno deteljo, kitajsko angeliko in navadno plahtico ter hmelj.

Menagold:

  • odpravlja vročinske oblive, nočno znojenje in 
  • vse ostale menopavzalne težave ter 
  • pripomore k vzpostavitvi hormonskega ravnovesja in 
  • uravnava menstrualni ciklus.

Kako pomaga soja

Sojini izoflavoni delujejo podobno kot ženski spolni hormon estrogen. Naravna raven estrogena se pri ženskah med menopavzo zniža, izoflavoni pa pomagajo blažiti to spremembo.
Izoflavoni:
  • zmanjšajo vročinske oblive za 54 %
  • zmanjšajo suhost nožnice za 60 %

Kako pomaga detelja

Tako kot soja, tudi črna detelja (»red clover«, če boste brskali po internetu) vsebuje veliko izoflavonov. Poleg tega je bogata tudi z kumarini, tanini, fenoli, flavonoidi, selenom, kalcijem, kromom, magnezijem, kositrom, tiaminom oz vitaminom B1, niancinom oz. vitaminom B3, vitaminom C, fosforjem ter bakrom.

Kako deluje angelika

Angelika ali Dong Quai je znan kot ženski ginseng, zelišče, ki je bilo med starodavnimi zdravilci visoko cenjeno zaradi izjemnih učinkov pri zdravljenju ženskih problemov in hormonskih težav. V menopavzi je opazno njeno delovanje na zmanjševanje navalov vročine, glavobolov in težav s spanjem.

Kako deluje navadna plahtica

Plahtica pomaga pri lajšanju vseh ženskih bolezni in težav, kot so menstrualni krči, neredne menstruacije, nožnični izcedek, želodčne in črevesne težave ter pomaga pri krepitvi tkiv. 

Kako deluje hmelj

Tako plahtica kot hmelj imata pomembno sposobnost. Odpravljata nespečnost, kar je pogosta težava žensk v menopavzi.