V primerjavi s sirotko se mleko skrije

Številnim ljudem mleko in nefermentirani mlečni izdelki povzročajo precej prebavnih težav, povečano sluzenje, kožne izpuščaje in druge alergijske reakcije. Povečini gre za občutljivost na najštevilčnejšo skupino beljakovin kazeine. Sirotka pa je že dolgo prepoznana kot popolni vir druge skupine beljakovin v mleku – sirotkinih beljakovin, ki so zlahka prebavljive.

image

Če začnemo od začetka, v mleku najdemo dve skupini beljakovin – kazeine in sirotkine beljakovine. Slednje so s prehranskega in biološkega stališča zelo cenjene, saj vsebujejo vse najpomembnejše aminokisline (gradnike beljakovin, torej našega telesa), poleg tega pa številne vitamine (predvsem B skupine) in minerale (prevladujeta kalij in kalcij).

Sirotkine beljakovine nas hitreje regenerirajo

Ker so sirotkine beljakovine po zgradbi enostavnejše in manjše, jih naše telo lažje in hitreje uporabi kot kazeine, ki prevladujejo v običajnem mleku. Zato so tudi odlična izbira za takojšnjo regeneracijo telesa, torej za vse športne navdušence in za ljudi, ki so pod povečanim stresom. Obenem so sirotkine beljakovine zaradi svoje posebne zgradbe idealne za vse, ki si prizadevajo shujšati. 

Kako sirotkine beljakovine pospešujejo hujšanje?

Sirotkine beljakovine vsebujejo tudi ugodno razmerje esencialnih aminokislin lizinov in metioninov, iz katerih v telesu nastaja karnitin – spojina, ki pretvarja maščobe v energijo. V kombinaciji z uravnoteženo prehrano in dovolj gibanja sirotkine beljakovine tako dokazano pomagajo zmanjšati odvečne zaloge telesnih maščob.

Beljakovine zagotavljajo tudi dlje časa občutek sitosti, kar je še dodaten plus za uživanje res visoko kakovostnih virov, kot so sirotkine beljakovine.

In kaj je še boljše za hujšanje kot sirotkine beljakovine?

Boljše od najboljšega je več najboljših. Čeprav zveni kot šala, je resnično. Če kombinirate več različnih sestavin, ki so znane po tem, da součinkujejo, bo končni učinek še boljši. Tako je nastal Slimcut Diet Shake, ki poleg sirotkinih beljakovin vsebuje še ovsene vlaknine, garcinio cambogio, kar 19 vitaminov in mineralov in le 92 kcal!

In kar je še boljše – šejk ima slasten okus po maslenem piškotku. Sladka razvada, ki vam da energijo, vendar vas ne redi!