Siti toksinov?

.

image

Vsak dan smo izpostavljeni toksinom, ki jih v telo vnašamo preko hrane, vode in celo zraka. Narava je sicer poskrbela za obrambo telesa, tako se telo čisti preko jeter, črevesja, kože, ledvic in pljuč. Vendar v industrializiranem svetu stežka sledimo onesnaževanju. Organi so zato vse pogosteje preobremenjeni in ne zmorejo več.

STRUPOV SITO TELO

Vsak dan uporabljamo sredstva za osebno nego in kozmetiko, čistila, ki so polni nevarnih kemikalij. Skoraj vsa hrana, ki jo kupimo v trgovinah pa skrbno embalirana v plastiki. Zelenjava in sadje, uvožena iz daljnih krajev pa polna pesticidov in koktajlov za daljšo življenjsko dobo izdelka. Ne, zares se jim ne moremo ogniti. V telesu pa lahko povzročijo marsikaj neprijetnega.

  • ZAPRTJE

    Toksini se na koncu procesa iz telesa izločijo tudi z blatom. Če ste zaprti, se telo ne more čistiti. Če se pa ta proces ustavi, se zgodi, da toksini dobijo še eno možnost za kroženje po telesu. Zato pijte več vode, uživajte vlaknine, probiotike in čim več gibajte.

  • SLAB ZADAH

    Slab zadah lahko prihaja iz bakterij v ustni votlini, lahko pa sporoča, da imajo vaša jetra in črevesje težave z izločanjem toksinov. S strgalom za jezik učinkovito odstranite bakterije, ki prekrivajo jezik. Za bolj zdrav detox-začetek dneva pa priporočamo, da si zjutraj na tešče 10 minut izpirate usta z oljem.

  • TEŽAVE S TEŽO

    Toksini se shranjujejo v naših maščobnih celicah. Ko postane telo nasičeno in preobremenjeno, postaja hujšanje težje izvedljivo.

SAM SVOJ MOJSTER

Preden se izpostavite boleznim, poskrbite za to, da vaše telo izloča toksine. Počasi stopnjujte telesne zmožnosti čiščenja. Najpomembnejše pa je to, da v naprej onemogočite toksinom vdor v vaše življenje. Zato priporočamo, da:

GIBAJTE IN DIHAJTE!

Gibajte toliko, da se prepotite. To še vedno lahko storite na vadbah joge, kjer se hkrati osredotočate na dihanje, ki ga lahko stopnjujete in povečate izločanje toksinov skozi pljuča. Če ste v formi pa tecite, pojdite na aerobiko in se dodobra prepotite.

HRANO POD DROBNOGLED!

Če se le da, jejte lokalno, organsko pridelano hrano, izogibajte se sladkorju, kofeinu in nikotinu, hrani v konzervah ali plastični embalaži in plastenkam, ki vsebujejo kemikalijo Bisfenol-A (BPA). Priporočamo klorofil, koriander, zeolit in zeleno glino, ki so naravni kelati in nase vežejo toksine ter težke kovine. Pijte ogromno vode, da boste lahko takoj odplaknili nečistoče.

RAZSTRUPLJANJE

Veliko za svoje zdravje lahko naredimo z razstrupljanjem, ki ga lahko ponovimo dvakrat letno. Najučinkovitejši je tisti, ki je osredotočen na jetra, zelo pomemben pa je tudi ta, ki odplavlja strupe iz prebavil. Najbolje je, da si privoščite 10-dnevni razstrupljevalni program, ki čisti prebavila, jetra in celični metabolizem.

NEŽNO S KOŽO

Z uporabo izdelkov za osebno nego in higieno na kožo vsak dan nanašamo kemikalije, ki med drugim predvsem motijo delovanje našega endokrinega sistema. Vaša ličila naj zato vsebujejo le naravne sestavine. Kožo, dihala in pravzaprav celotno telo lahko zaščitite tudi tako, da odstranite sintetična čistila, ki proizvajajo dioksin. Ta moti delovanje endokrinega sistema, blokira presnovne poti v jetrih in deluje kancerogeno.

ČIŠČENJE LIMFNEGA SISTEMA

Limfni sistem je eden najpomembnejših sistemov v človeškem telesu, ki skrbi odplavljanje in odstranjevanje vseh odpadnih snovi, ostankov strupov ter mikroorganizmov iz celic in tkiv, ter nas tako ščiti pred mikrobi, bakterijami in virusi. Ker limfni sistem skrbi za obrambo organizma pred tujki ter tako odstranjuje možne povzročitelje bolezni ter vse odpadne snovi, ki jih v telesu ne potrebujemo, je pomembno, da ga očistimo.

NEŽNO Z DUŠO

Spite. Tako telesno kot psihično čiščenje telesa je najlepše in najboljše med spanjem. Naj vas opozorimo še na to, da je stres toksin, še posebej, če ste pogosto nervozni. Takrat se poveča proizvajanje stresnega hormona kortizola, ki sčasoma veča nevarnost za razvoj raznih bolezni.

Izbrani izdelki za vas