Kaj je skrivnost tistega, ki se baše in se ne redi?

Do zdaj smo vedno govorili, da pokurijo več maščobe tisti, ki imajo več mišic, tisti, ki imajo hitrejši metabolizem, tisti, ki več telovadijo … Vse to je res, ampak kaj imajo vsi ti skupnega? Kaj jih povezuje? Ne, to ni trdna volja. To je hormon suhih – adiponektin.

image

Hormoni so ena hecna zadeva, o katerih se poljudno ne piše preveč, ker velja splošno mnenje, da jih je težko razumeti. No, njihovo komplicirano delovanje je na molekularni ravni res težko razumeti, zato tega, KAKO adiponektin deluje, ne bomo razlagali. Vsi pa lahko razumemo, KAJ naredi v telesu

Debeli ljudje imajo manj adiponektina

Začnimo pri tem, da so hormoni snovi, ki prenašajo sporočila po telesu. In adiponektin je hormon, ki – glej, no glej – nastaja v maščobnem tkivu. Zanimivo pa je, da ga imajo debeli ljudje manj. Kakšna je njegova vloga v telesu? Adiponektin sporoči tkivom (ja, tudi mišicam!), naj uporabijo razpoložljivi sladkor v krvi za energijo – torej tudi tisti, ki ga zaužijemo s hrano v obliki kruha, krompirja, testenin, slanega peciva, krekerjev …

Obenem pa adiponektin namigne različnim tkivom, da poleg sladkorja porabijo tudi razpoložljivo maščobo za energijo.

Adiponektin telesu sporoči, naj uporabi sladkor in maščobe za energijo

Zdaj pa ni težko razumeti, zakaj se lahko vaša prijateljica baše s sočnimi hamburgerji, vi pa se že redite ob misli nanje. Raziskave so med drugim pokazale, da ima adiponektin varovalno vlogo ob visokomaščobni prehrani: prepreči, da bi se maščobe kopičile okrog trebuha in notranjih organov, obenem pa zaščiti srce in žile pred škodljivimi maščobami (pred nalaganjem maščob v žilah in zožanjem žil, kar vodi v srčno in/ali možgansko kap).

Skratka, več kot boste imeli adiponektina, manj maščobne zaloge boste imeli na trebuhu, zadnjici in bokih. To ne pomeni, da se lahko prenajedate in se ne bo nikjer poznalo, to pomeni, da si boste lahko privoščili vašo najljubšo hrano, ne da bi takoj »kipnili«.

Zakaj AdipoSlim z XXL močjo?

Najnovejša dognanja, kako povišati adiponektin, smo združili v novih kapsulah AdipoSlim z XXL močjo.

AdipoSlim temelji na dokazanem učinkovanju fitohranil (antocianini, kapsaicin, EGCG in drugi katehini iz zelenega čaja ter součinkovanje me njimi) in vitamina B6 ter po 12 tednih:

  • za 50 % zmanjša trebušno maščobo,
  • zniža telesno težo za povprečno – 3 kg,
  • zmanjša obseg pasu za povprečno – 7 cm in bokov za – 6 cm!,
  • za 33 % poveča poraba maščob,
  • 24 ur spodbuja kurjenje maščob.

Naj se kurjenje začne!