Skrivnosti za večno zdravje

Zdi se, da smo dandanes kar naprej prehlajeni, bolni ali pa v bolečinah. Zbrali smo 6 skrivnosti, ki so nam jih zaupali tisti, ki nikoli ne zbolijo.

 

image

1. Povečajte vnos vitamina D

Vitamin D je ključen pri delovanju imunskega sistema. Če vam torej primanjkuje vitamin D, bo to vplivalo na slabše delovanje imunskega sistema in tudi na večjo občutljivost v boju proti boleznim. Prav tako vitamin D pomaga pri zmanjševanju tveganja za:

  • nastanek raka,
  • bolezni srca,
  • sladkorne bolezni,
  • Alzheimerjeve bolezni,
  • visokega krvnega pritiska in
  • depresije.

2. Poskrbite za rekreacijo

Če skrbite za redno telovadbo ali vsaj rekreacijo, povečujete delovanje pljuč in tako preprečujete nastanek bolezni dihal. Vadba prav tako izboljšuje cirkulacijo krvi in s tem tudi imunskih celic, ki lažje zaščitijo telo v celoti.

Dokazano je, da z redno vadbo poskrbimo za izboljšanje imunskega sistema, vzdržljivosti in ohranjamo mladosten videz ter občutek 

3. Jejte več surove hrane

Zavedamo se, da sadje in zelenjava v trgovinah ni več sveža, ampak le odlično ohranjena. Od zemlje, pa do trgovine vsa zelenjava in sadje izgubi velik delež vitaminov. Ob kuhanju in pečenju pa izgubi še večino tistih vitaminov, ki jih je še vsebovala. Zato si namesto prekuhanih marmelad in zelenjavnih omak rajši privoščimo svežo rdečo papriko in kakšen kivi več kot ponavadi.

4. Spopadite se s stresom

Stres je resna kronična bolezen današnjega časa, ki vpliva tudi na naše zdravje. Posledice stresa se kažejo v slabljenju imunskega sistema in težavami s srcem.

Zato se uprite stresu in mu ne dovolite, da določa vaše življenje. 

5. Uživajte omega 3

Najpomembnejše živilo za zaščito vašega srca so omega 3 maščobne kisline. Poleg srca, zaščitijo tudi vid in omogočajo normalno delovanje možganov. Ker jih naše telo ne more proizvesti samo, jih moramo v telo vnesti s hrano, ali v obliki prehranskih dopolnil. 

 6. Obdajte se s prijatelji

Življenje v krogu prijateljev je vedno bolj srečno, razgibano in tudi nepredvidljivo. Zato je pomembno, da si znamo vzeti čas tudi za prijatelje, ki nam polepšajo vsakdan in nas vsakič znova presenetijo.