Skutin kolač z granatnim jabolkom
Tole omamno sladico lahko pripravite na najrazličnejše načine - tiste bolj in tiste malo manj zdrave. Danes vam predlagamo recept za manj kalorično, a vseeno slastno verzijo skutinega kolača, katerega rezino si lahko enkrat tedensko privoščite brez slabe vesti.

Za 1 pekač (12 rezin) skutinega kolača potrebujemo:
- 750 g manj mastne skute
- 6 jajc
- 2 banani
- 2 žlici kokosovega sladkorja
- 1-2 žlici moke
- pecilni prašek
- 1 granatno jabolko
Postopek:
Beljake ločimo od rumenjakov in naredimo sneg. Rumenjake, skuto, banane, kokosov sladkor, moko in pecilni prašek mešamo z mešalnikom, dokler ne dobimo gladke mase. V dobljeno maso nato s kuhalnico nežno vmešamo še sneg.
Na pekač položimo peki papir in nanj denemo maso za kolač. Pečemo 40-45 minut na 170°C.
Ko se ohladi, ga damo v hladilnik. Najboljši bo, če ga pustimo kar čez noč :)
Preden postrežemo po vrhu potresemo semena granatnega jabolka. Njami!
Kako očistimo granatno jabolko?
Sadež po širini prerežemo na pol. Zarežemo toliko globoko, da prerežemo lupino, brez da bi poškodovali semena v notranjosti. S prsti si pomagamo ločiti obe polovici. Vzamemo globoko posodo in veliko žlico. Sadež obrnemo tako, da je odprti del spodaj, in ga držimo nad posodo. Z žlico odločno udarjamo po lupini sadeža. Vmes večkrat zrahljamo s prsti, da ven dobimo tudi najbolj “trmasta” semena.
Dober tek!