Skutin kolač z granatnim jabolkom

Tole omamno sladico lahko pripravite na najrazličnejše načine - tiste bolj in tiste malo manj zdrave. Danes vam predlagamo recept za manj kalorično, a vseeno slastno verzijo skutinega kolača, katerega rezino si lahko enkrat tedensko privoščite brez slabe vesti. 

Za 1 pekač (12 rezin) skutinega kolača potrebujemo:

  • 750 g manj mastne skute
  • 6 jajc
  • 2 banani
  • 2 žlici kokosovega sladkorja
  • 1-2 žlici moke
  • pecilni prašek
  • 1 granatno jabolko

Postopek:

Beljake ločimo od rumenjakov in naredimo sneg. Rumenjake, skuto, banane, kokosov sladkor, moko in pecilni prašek mešamo z mešalnikom, dokler ne dobimo gladke mase. V dobljeno maso nato s kuhalnico nežno vmešamo še sneg.

Na pekač položimo peki papir in nanj denemo maso za kolač. Pečemo 40-45 minut na 170°C.

Ko se ohladi, ga damo v hladilnik. Najboljši bo, če ga pustimo kar čez noč :)

Preden postrežemo po vrhu potresemo semena granatnega jabolka. Njami!

Kako očistimo granatno jabolko? 

Sadež po širini prerežemo na pol. Zarežemo toliko globoko, da prerežemo lupino, brez da bi poškodovali semena v notranjosti. S prsti si pomagamo ločiti obe polovici. Vzamemo globoko posodo in veliko žlico. Sadež obrnemo tako, da je odprti del spodaj, in ga držimo nad posodo. Z žlico odločno udarjamo po lupini sadeža. Vmes večkrat zrahljamo s prsti, da ven dobimo tudi najbolj “trmasta” semena. 

Dober tek!

Izbrani izdelki za vas