Sladoled iz presnega kakava? Ja, prosim.

Vroči poletni dnevi so kot nalašč za sladoled v roki. No, danes si privoščimo doma narejen sladoled iz presnega kakava. Brez mleka. Brez glutena. Brez aditivov. In pripravljen v 10 minutah. 

image

Za 4 šalčke potrebujete:

  • 3/4 skodelice indijskih oreščkov
  • 1/2 skodelice vode
  • 15 dateljnov
  • 6 žlic presnega kakava
  • 1/4 žlice cimeta

Indijske oreščke pokrijte z vodo in namakajte 6 ur ali čez noč. Ko bodo oreščki prepojeni z vodo in zmehčani, jih zmiksajte, da dobite gladko maso. Dodajte dateljne in pustite, da se namakajo. Po 15 minutah jih zmešajte, dodajte kakav v prahu in cimet in pri visoki hitrosti mešajte 1 minuto. Maso preložite v posodo in postavite čez noč v zamrzovalno skrinjo. Preden zaužijete sladoled, ga za 20 minut postavite na sobno temperaturo. Za piko na i ga posujte s pistacijami in uživajte v okusu. Pa dober tek!

Nasvet:
Če želite bolj sladek sladoled, dodajte več dateljnov. Manj čokolade? Zmanjšajte vnos kakava.