Sodoben pristop: z DNK analizami do zdrave telesne teže

Ste vedeli, da imamo ljudje več kot 99 odstotkov dednega zapisa povsem identičnega, a vendar je med nami približno deset milijonov genetskih razlik? Najbrž ne. In ravno ta odstotek nas naredi tako zelo različne.

image

  • razlikujemo se po videzu: barvi las in oči,
  • odlikujemo se z drugačnimi talenti,
  • smo različno dovzetni za bolezni ter
  • imamo povsem edinstvene prehranske potrebe. 

Skrivnosti, zapisane v DNK

Načrt za zgradbo našega telesa in način naše presnove hranil je namreč skrit v molekuli DNK - zapisan je v naših genih. DNK analiza nam omogoča vpogled v genetsko kodo, ki vpliva na našo presnovo, apetit, kopičenje maščob, odziv telesa na ogljikove hidrate, potrebo po vitaminih in mineralih ter še na mnogo drugih dejavnikov, ki na koncu določajo našo telesno težo in videz.

Personalizirane diete

Znanost nam danes omogoča, da lahko na podlagi DNK analize posameznik spozna, kakšen način prehranjevanja njegovo telo najbolje sprejema ter v polni meri izkoristi vse zdrave mikro in makroelemente in tako elegantno zmaga v boju proti prekomerni telesni teži ter se celo lahko izogne številnim boleznim, ki so neposredno povezane s prehrano.

Učinkovitost personalizirane prehrane

Da je izbira diete, ki temelji na genetski analizi resnično učinkovita, je bilo dokazano v znanstveni raziskavi, ki so jo izvedli na priznani Univerzi Stanford. Ugotovili so, da so osebe, ki so se prehranjevale skladno s svojim genetskim zapisom, izgubile v povprečju 4 kilograme več o tistih, ki so sledili dieti, ki ni bila v skladu z njihovim genetskim zapisom.

Naj nam geni pokažejo pravo pot

Danes imamo možnost, da s pomočjo DNK analiz odkrijemo, kaj našemu organizmu resnično ustreza in kateri način prehranjevanja na nas najbolje vpliva. Z DNK analizami SLIM Check, VIT&MIN Check in TOTAL Check lahko natančno izveste, kako funkcionira vaš organizem in kako v polni meri zagotoviti potrebe svojega organizma ter tako prihraniti veliko časa, denarja in stresa, ki ga vse preveč po nepotrebnem izgubljamo s preizkušanjem vedno novih diet. DNK analiza razblini naše dileme ter nas navda z voljo in motivacijo na poti do zdrave telesne teže in vitalnosti.

Izbrani izdelki za vas