Srečni in lepi – preko želodčka!

Ste vedeli, da se v našem črevesju nahaja na miljarde bakterij in ostalih organizmov, ki predstavljajo skupek črevesne flore? Različne mlečnokislinske bakterije skrbijo za nemotene prebavne procese, spodbujajo naš imunski sistem, vplivajo pa tudi, ne boste verjeli, na lepoto kože, naše možgane in celo razpoloženje. 

image

Spoznajte 4 koristi probiotikov in prebiotikov, ki naravnost presenečajo! 

Bakterije v črevesju pomagajo pri presnovi zaužite hrane ter proizvajajo vitamine in molekule, ki so esencijalne za naše zdravje. Znanstveniki ugotavljajo vse večjo povezanos med vlogo bakterij v črevesju s tremi koristmi za telo in videz, ki naravnost presenečajo.

1.     Izboljšanje imunskega sistema

Naše črevesje vsebuje več imunskih celic, kot naše celotno telo. Zato je imunski sistem v prvi vrsti namenjen zaščiti črevesne mikroflore in preprečevanju okužb črevesja. Zdrava črevesna mikroflora pa posledično pomaga braniti telo pred infekcijami, boleznimi srca in ožilja, diabetesom in celo pred debelostjo.

2.     Zdravo in lepo kožo

Močan oziroma stabilen imunski sistem vpliva tudi na zdavje in videz vaše kože. Občutljivost kože je mogoče zmanjšati z rednim uživanjem mlečnokislinske bakterije Lactobacillus rhamnosus GG, katero vsebuje tudi SymBiotic+. Mlečnokislinska bakterija deluje tako, da vpliva na zmanjšanje izgube vode iz površine kože, kar je pomembno za enakomerno sijočo in zdravo kožo.

3.     Razpoloženje

Zdravo črevesje ima pozitivne učinke tudi na naše razpoloženje. Dopamin in serotinin, torej hormona sreče, dokazano izvirata prav iz črevesja.

Rziskovalci na Norveškem so raziskovali blato 55 ljudi. Ugotovili so, da je za nekatere bakterije bolj verjetno, da se pojavijo izključno pri bolnikih z diagnozo klinične depresije.

4.     Delovanje možganov

Obstaja močna povezanost med našim razpoloženjem in delovanjem možganov. Zanimivo je, kako mikrobakterije, katere vsebuje tudi SymBiotic+, pozitivno vplivajo na zmanjšanje anksioznosti in izboljšanje komunikacije ter spomina. 

Probiotičen in prebiotičen dodatek torej pozitivno vpliva ne le na vaše zdravo črevesje, ampak na celotno telo. Ne zanemarite zdravja in sreče svojega telesa, obogatite ga s kapsulami SymBiotic+.

Cameron Diaz v svoji knjigi The Body Book

image

Vir slike: http://www.ourbodybook.com/probiotics-101/

Probiotiki so obnoreli svet! Najbolj jih je temu spodbudila Cameron Diaz v svoji čudoviti knjigi The Body Book, v kateri se je posvetila tudi pomembnosti probiotikov za telo. Citat, ki najbolj odmeva, glasi v izvirniku: “When I take my probiotics regularly, I feel good, and I feel like I am helping my body help itself.”* – Cameron Diaz, The Body Book

 

 


 

*»Ob rednem uživanju probiotikov se počutim dobro in čutim, da pomagam telesu, da lahko pomaga samemu sebi«