Staranje - reverzibilen proces?

Staranje je kompleksen, napredujoč proces, ki poteka v vseh telesnih organih in celicah, kot so koža, pljuča, gastrointestinalni sistem, srčno-žilni sistem,...

image

Točni mehanizmi staranja niso znani in prav tako še ni natančno pojasnjen potek staranja. Na žalost za učinkovito zaviranje procesov staranja, še ni primernega terapevtskega pristopa. Kljub temu pa vemo, da so okvare telesnih organov in tkiv zaradi staranja, vsaj deloma reverzibilne. Ko govorimo o staranju, govorimo o biološkem procesu, ki se pri posamezniku kaže kot postopno slabšanje fizioloških funkcij organizma.

Teorija staranja

Nekatere teorije staranje pripisujejo genskim zapisom, druge obrabi celic zaradi notranjih in zunanjih vplivov, npr. vplivov UV svetlobe, prehrane in presnovnih produktov, škodljivih prostih radikalov, kajenju, telesni neaktivnosti, stresu itd. Nobena od teorij pa za enkrat še ne podaja dokončne razlage sprememb, ki se dogajajo v procesu staranja. Vzrok za to leži v kompleksnosti tega procesa, ki se razlikuje od človeka do človeka in celo od enega telesnega sistema do drugega.

Koža – največji organ

Koža je občutljivo tkivo, sestavljeno iz treh primarnih plasti: vrhnjice, usnjice in podkožja.

Usnjica je iz čvrstega in elastičnega veziva, zaradi katerega je koža hkrati čvrsta in prožna, s staranjem pa postaja vedno bolj tanka, ohlapna in zgubana, saj razgradnjo kolagenskih niti povzročijo določeni encimi – metaloproteinaze. Če poškodovane kolagenske niti nadomesti ustrezen nov kolagen, na kolagenski mreži ni poškodb.

Kaj torej storiti, da ohranimo čvrsto in elastično kožo?

Odgovor je na dlani - obnova kolagenske mreže mora biti hitra in učinkovita, da ne pride do poslabšanja kakovosti kože. Inovacija undo kompleksa v Undo kremi je odlična rešitev s trojnim učinkom!

  1. zavira razpadanje kože,
  2. izboljša strukturo občutljive kolagenske mreže,
  3. spodbuja nastanek novih kolagenskih vlaken.

Krema se hitro vpija, nanašamo jo lahko na obraz, vrat in dekolte zjutraj in zvečer. Koža bo po 10-15 minutah primerno navlažena.

Izbrani izdelki za vas