Ste pretiravali z mastno hrano in alkoholom? Tu je rešitev!

Ozek pas - znak zdravih jeter!

image

Poletje je čas piknikov in večernih druženj, kjer se težko upremo čevapčičem, pleskavicam in hladnemu pivu ali kozarcu vina. A mastna hrana in alkohol na žalost negativno vplivajo na naša jetra, kar vodi do povečanega obsega trebuha in pridobivanja odvečnih kilogramov. Če ste tudi sami pretiravali, vam svetujemo, da telo čimprej razstrupite.

Poletje je idealen čas, ko lahko poskrbimo za dobro počutje in zdravje. Na voljo je veliko svežega sadja in zelenjave, pijemo več tekočine, veliko časa preživimo v naravi.

Če ste na poletnih piknikih ali večernih druženjih pretiravali z mastno hrano in alkoholom in čutite, da je vaše počutje slabo (in ste opazili, da se vam je pričela nabirati maščoba), si lahko pomagate s prehranskim dopolnilom Hepafar ki spodbudijo razstrupljanje in regeneracijo celotnih jeter.

Hepafar vsebuje kombinacijo fosfolipidov, osnovnih gradnikov membran jetrnih celic, ki zmanjšajo kopičenje maščob v jetrih in tako povečajo njihovo regeneracijo. Kombinacija ekstrakta artičoke in vitamina E, ki imata močan antioksidativen učinek, ščiti jetra pred nevarnimi posledicami oksidativnega stresa.

Znebimo se maščobe okoli trebuha

Razstrupljanje jeter je priporočljivo tudi za tiste, ki se spopadajo z maščobnimi oblogami okoli trebuha. Obseg trebuha namreč najlažje zmanjšamo, če pomagamo jetrom, da znova dobro delujejo.

Jetra so vitalen organ, ki je zadolžen za presnovo maščob in odvajanje strupov, ki krožijo po telesu. Človek, ki ima obremenjena jetra, kar se poleti zaradi uživanja mastnega mesa, alkohola in sladkega sladoleda rado zgodi, tako opazi nabiranje odvečnih kilogramov, čuti težave z izgubo telesne teže in pogosto utrujenostjo.

 Maščoba se nabira predvsem okoli trebuha, lahko se pojavi tudi neprijeten občutek pod desnim rebrnim lokom.

 Ko jetra razstrupimo in regeneriramo, pa telo samo začne topiti maščobe, tako kot jih je v mladih letih. Zagotovo ste že opazili, da je bilo v mladosti veliko lažje shujšati, kot je danes. Če boste jetra nekoliko razbremenili, bo tudi hujšanje lažje in kilogrami se bodo hitreje topili.

Seveda pa pri obremenjenosti jeter ni ključni problem obroček okoli trebuha, a predvsem zdravstvene težave, ki se lahko kasneje razvijejo zaradi trebušne debelosti. Prekomerna telesna teža vodi do sladkorne bolezni tipa 2 ter bolezni srca in ožilja. Prav zato je ključnega pomena, da uravnate svojo telesno težo.

Kaj lahko storimo sami?

V svoj jedilnik vnesite več zelenjave, zmanjšajte količino spitih sladkih pijač in zaužitih sladkarij. Te prazne kalorije pa nadomestite s hrano, ki je prehransko bogata (sadje, zelenjava, zdrave žitarice, kot je kvinoja, amarat, proso, jajca, pusto meso …). Hkrati pa poskrbite za optimalno delovanje jeter.

 

Razstrupljanje in regeneracija jeter s prehranskim dodatkom Hepafar je zelo učinkovita, ob njej pa je priporočljivo skrbeti tudi za zdrav slog življenja. Če boste svojemu telesu pomagali pri ohranjanju zdravja, vam bo še kako hvaležno in vam trud povrnilo z dobrim počutjem in zdravjem.